Fin kväll i stallet

Igår fick Kiara träna lite häst vid hand på gårdsplanen. Jag vill finslipa på det så att hon får så bra förutsättningar som möjligt på 3-årstestet. Jag övade på att få fram hennes fina skritt, att göra vändningarna centrerade och så fick hon trava några gånger. Sofia stod bredvid och kom med tips som gjorde att det kändes riktigt bra till slut. Vi kom fram till att jag ska visa henne utan spö, hon har så fin bjudning så spöet tillför ingenting. Skritten och vändningar känns bra och igår hittade vi "dragläget" i trav bättre än tidigare. Det gäller ju att börja trava lite försiktigt och hitta balansen för att sedan kunna öka successivt och visa att hon kan länga sig lite grand. I trav ska man ha lite stöd på bettet och det tycker jag vi börjar hitta nu. Så kul! Vi hinner öva ett par gånger till innan det är skarpt läge, men just nu känns det bra.
 
När Sofia och Ginny for ut och red så ryktade jag Kiara riktigt noga. Hon fäller fortfarande så jag var helt full av hår när jag var klar, men jag fick fram lite glans uppe på ryggen i alla fall. Men det återstår mycket jobb innan hela hårremmen är blank.
 
Ensamträningen gick riktigt bra igår, nästan som innan det började strula. Stalldörren fick stå öppen och jag gick lite ut och in och fixade med saker i porten, bar bort grejor och gick och lade ut hö i hagen. Kiara stod lugnt och åt hö i sin box så till sist satte jag mig på en pall en bit utanför stallet och var alldeles knäpptyst. Jag är ganska säker på att hon inte visste att jag var där, men hon var ändå helt lugn. Efter ca 15 min avbröt jag och gick in till henne och hon var helt avspänd och nöjd. Åh, så bra, det är ju så viktigt att hon kan vara ensam i stallet när vi bara har två ponnyer.
 
 
Visa fler inlägg