Dags för en uppdatering

När både Ella och Abbe vilar så finns det inte så mycket att skriva om här tycker jag. Men jag kan i alla fall berätta att Ella blev omskodd i tisdags. Det var första skoningen efter att hon fick fång och det gick bra. För säkerhets skull hade jag gett henne smärtstillande före, det var ju svårt att veta hur hon skulle reagera.
 
När hovslagaren tog av vänster framsko reagerade hon inte alls, men när han tog av höger visade hon att det gjorde lite ont. Hovslagaren tyckte att sulan kändes fin, men han var noga med att påpeka att än är inte faran för hovbensrotation över och Kjell fick fasa av innerkanten på framskorna med en rondell för att sulan skulle ha lite plats att bukta ut. Jag fick order om att blöta hennes hovar varje dag eftersom hovarna lätt torkar ut när hon står inne och för att de växer sämre när hon haft fång. Det ska vi förstås göra!
 
Det var så fint att se hur otroligt försiktig hovslagaren var med Ella och hur lugnt och fint hon stod, trots att hon hade ont. Morgonen efter travade hon ut i hagen på lätta fötter och hon har väl aldrig sett så fräsch ut! Vi fotsätter att hålla tummarna att vi ska komma igenom det här med blotta förskräckelsen...
 
 
Elmir fick också fötterna omskötta i tisdags
 
I onsdags hittade jag ett bokpaket i brevlådan. Jag blev lite förvånad för jag hade inte beställt något men i paketet låg Charlotte Dujardins bok om henne och Valegro! Då mindes jag att jag varit med i en utlottning i tidningen Equipage för någon månad sedan och tydligen vann jag! Nice med lite läsning inför semestern!  
 
Flickan på den dansande hästen : min och Valegros väg till toppen
Imorgon jobbar jag sista dagen innan semestern, och sedan väntar fem veckors ledighet. Prio ett är att vi ska skörda massor med fint hö och det blir en utmaning eftersom det varit så torrt i markerna så att tillväxten är dålig. Kajsa är i full gång på sitt sommarjobb och för henne väntar ingen semester alls, det är jobb ända tills gymnasiet drar igång i augusti. Mycket pengar blir det... Duktig tjej!
 
Visa fler inlägg