Teamwork makes the dream work

Vilken tur att jag har Sofia att diskutera med och att träna med när det gäller både Kiara och Electra! Igår gick vi en runda med Kiara med sadel + stigbyglar på. Det har hon gjort förut, men det var ganska länge sedan. Jag ledde henne till att börja med och hon var ganska studsig redan från början.
 
Tigger Iron On Transfer For T-Shirt & Other Light Color Fabrics #9 | eBay
Igår var Kiara lite som Tigger - all over the place!
 
Jag kämpade på en stund men hon varvade upp mer och mer och till sist fick Sofia ta över. Hon har mer pondus än jag och är duktigare på hantering. Men Kiara fortsatte att stöka på och ibland var hon riktigt olydig. Sofia jobbade målmedvetet vidare med halter och ryggningar och till slut var vi hemma på gården igen. Sista biten gick riktigt fint men jag tror att vi alla var lika trötta efteråt...
 
 
Här ser det riktigt sansat ut
 
Men skam den som ger sig! Idag slutade jag tidigt och när jag kom hem stack jag bara in huvudet och sa hej till Kajsa och Jessie och sedan for jag ut i stallet. Kiara fick komma in och äta sin müsli och sedan ställde jag upp henne i gången. Jag bytte till repgrimma medans jag hade den vanliga grimman runt halsen - guldstjärna till Kiara där! - och så gick vi en runda runt huset. Det låter jättekort men det är ca 400 meter. Hon var pigg idag också, men hon skötte sig ändå jättefint och gjorde inte ett enda bus. Vi gjorde några halter längs vägen och jag tycker hon lyssnade fint även om hon hade lite bråttom igång igen.
 
När vi var tillbaks hemma i stallet så fick hon stå uppbunden med grimman runt halsen medans jag bytte tillbaks till vanlig grimma och sedan fick hon massor med beröm innan jag ledde ut henne i hagen igen. Jag är så glad att allt gick så fint, och att vi hunnit med så många träningspass den här vecka. Vi tränar inte så långa pass, ibland bara 10 minuter, men det är fullt tillräckligt och jag ser att det ger resultat! När jag var klar berättade jag för Sofia vad vi hade gjort och hon blev lika glad som jag. Kiara är verkligen vårt gemensamma projekt och delad glädje är dubbel glädje!
 
 
Favorit i repris från september 2020
Visa fler inlägg