Oops, det blev visst en tävlingsstart idag...

I helgen är det dressyrtävlingar på Skellefteå Ridklubb, årets sista dressyrtävling i Västerbotten. Förra helgen började Kajsa och jag att prata lite om att Electra kanske skulle få starta en Lätt B:1, bara för att det vore roligt. Det krävs ju inte så mycket framridning eller ansträning för att gå en Lätt B, liksom. Samtidigt har de ju inte hunnit träna särskilt mycket dressyr än, och bara två pass för tränare.
 
Vi velade hit och dit, men i torsdags efteranmälde Kajsa sig, en timme innan anmälningstiden gick ut. Och idag var det dags! Dagens stora mål var att Ella skulle vara fräsch och fin och sugen på tävling och att vi skulle ha en rolig dag tillsammans. Och precis så blev det. Ella såg jättetrevlig och glad ut, både på framridningen och inne på tävlingsbanan, och hon visade inte minsta tendens till hälta. Hon var dessutom skummig och fin i munnen hela tiden, hon kan ju annars bli lite stretig och lägga tungan över bettet på tävling. Kajsa red jättefint, och framridningen var superbra. Inne på banan blev Ella lite spänd och Kajsa lite försiktig, hon ville ju inte pressa Ella om hon skulle känna av sin fång det minsta lilla. Programmet blev i alla fall fint utan några egentliga missar och det såg väldigt mjukt och harmoniskt ut.
 
Procenten blev inte speciellt kul men just idag struntar vi högaktningsfullt i det. Ponnyn är frisk och fin, ryttaren är mjuk och följsam och efteråt var Kajsa jättenöjd och glad. Det här var precis vad Ella och hon behövde för att få en rolig avslutning på det annars ganska tråkiga häståret 2018. Nu tar vi nya tag och ser framemot 2019!
 
 
Printscreen från dagens första inridning
Visa fler inlägg