Lektion för Hanna

Igårkväll red Kajsa lektion för Hanna på KDRF. Som vanligt var det intensivt och väldigt givande! Kvällens fokus var rakriktning (precis som när Kajsa red för Anna tidigare på dagen - perfekt!), mellantrav och galopp. Kajsa fick jobba massor med att ställa igenom Ella i höger varv och inte ha för mycket stöd på vänster tygel. I vänster varv gäller det att få in bogen så att Ella inte trampar med yttre frambenet utanför voltspåret. För att motverka det fick hon rida med mycket stadigare yttertygel i höger varv och ofta, ofta ställa om Ella utåt och sedan leda in framdelen genom mjuka ledande tygeltag med vänster hand. 
 
 
Det handlar verkligen om grundridning och det är sååå tydligt att när det här funkar blir allting annat mycket lättare.
 
Då var det dags att jobba med mellantraven. Kajsa fick öka på hörnlinjerna och om Ella inte svarade framåt ordentligt fortsatte hon öka längs långsidan. Mellantrav är svårt för Ella men jag tycker det blev bättre och bättre och Ella fick verkligen igång sina bakben av det här jobbet. Och även här blir det så tydligt att ponnyn måste vara lösgjord och i balans för att kunna länga steget.
 
 
I galoppen fick Kajsa rida två meter innanför fyrkantsspåret på 40-metersbana och lägga 10 metersvolter vid C, B, A och E. Hanna lockade fram massor med galopp i Ella och Ella verkade få mer och mer energi ju längre dom red. Så himla nyttigt och så fin galoppen har blivit!
 
 
 
Efteråt var både Kajsa och Ella rejält svettiga. Nu blir det privatlektion igen nästa torsdag och veckan efter det drar Hannas veckoträningar i Ericas ridhus igång. Det ska bli så himla bra med dressyrträning för Hanna varje vecka, det har vi längtat efter i flera år. Kajsa ska rida på torsdagar klockan sju och varannan vecka rider Sofia med Abbe i samma grupp. Det blir nice!
 
 
Svettiga, löddriga bakben efter kvällens träning!
Visa fler inlägg