Så roligt att få lära nytt!

Idag är det huskigt, ruskigt väder med storm och regn och man blir inte alls sugen på att rida i skogen. Så jag lastade Ella och for till ridhuset istället. Som vanligt den här månaden så var det både för att rida och för att kolla om hon möjligtvis har börjat brunsta. Och jippie! När vi kom fram till ridhuset visade hon brunst innan jag ens hade lastat av henne! Jag ringde direkt till Ellinor som har seminstationen och bokade in ett besök på måndag morgon. Det känns lite nervöst att det är en hel helg innan vi får komma och kolla henne, men det kan inte hjälpas. Ellinor var lugn och det är ju faktiskt i slutet av brunsten som det är läge att seminera. Jag hoppas bara Ella inte gått och varit smygbrunstig alltför länge här hemma utan att vi har märkt det... Men Sofia hade med sig Ella till ridhuset i tisdags och då visade hon absolut ingenting så det är ju inte jättelänge i alla fall... Kanske det blir seminering redan på tisdag eftermiddag - shit vad spännande!!!!!
 
Men jag måste ju också berätta lite om vårt ridpass. Sofia fick praktisera sina nya kunskaper från Lena Gunnarsson-kursen och det var supernyttigt. Jag fick jobba med att hitta rätt position i sadeln i stillstående och sedan i skritt på medellinjen och därefter i trav och galopp på mittvolten. Jag fick bla växla mellan att rida lätt och stå i lätt sits på volten, ha tyglarna i en hand och sträcka den andra armen rakt ut. Jag skulle växla tygelhand och växla mellan lättridning och lätt sits då och då utan att Ella skulle ändra sitt tempo eller sin balans. Det kändes svårt från början, men sedan hittade vi det och både Ella och jag tyckte det gick bra. I galoppen var det lätt sits hela tiden, men tyglarna skulle vara omväxlande i höger och vänster hand och den andra handen rakt ut. I höger galoppen funkade det fint direkt men i vänster var det först svårt att hålla henne kvar på volten. Men när jag försköt min vikt lite mer åt vänster lossnade det och funkade bra.
 
Jag red själv en stund på slutet och då jobbade jag i trav och galopp på medellinjen. Jag försökte att inte påverka Ella alls med tyglarna utan att bara med sitsen få henne att hålla en rak linje från A till C och det blev bättre och bättre. Hon skummade jättemycket i munnen och frustade och var så pigg och glad. Det kändes verkligen att hon trivdes. Det här måste vi jobba vidare på!
 
 
En härlig bild från i måndags
Visa fler inlägg