Nu njuter jag av vädret!

 
Iskallt och klart på morgonen, soligt med hög luft mitt på dagen, det här är verkligen mitt älsklingsväder. Igår, när vi kom hem från vår vandringsutflykt, red jag Electra på läggdorna. Vi skrittade fram kors och tvärs på ängarna och sedan satt vi jobbade en stund på på "August-läggda" som är den av våra läggdor som ligger längst bort från gården.
 
 
Sådana här dagar vill man rida hur länga som helst
 
Jag jobbade med rakriktig och det är perfekt att göra det på en nyslagen äng. De raka spåren som slåttermaskinen gjort funkar lika bra som en nyharvad ridbana om man vill rida spikrakt. Augustläggda sluttar lite svag så när jag red i uppförsbacke jobbade vi i galopp och i nerförsbacken var det trav. Ella var så galet fin och det var bara så mysigt!
 
 
Det är inte alla som har en 220 m lång ridbana med raka linjer!
 
När Ella var motionerad fick hon och Ginny gå ut i sin beteshage för att äta mellanmål. Nu har vi dem oftast en timme/dag i gräshagen och det funkar bra, peppar peppar... 
 
Sedan var det dags för Kate och Kiara att komma in i stallet en stund. Nu när nätterna är så kalla (vid hade bara fyra grader imorse) så är insekterna mycket färre. Kate och Kiara som var ganska bitna kring midsommar ser nu jättefina ut och jag har inte behövt spraya dem på flera veckor. Men kylan gör också att de har börjat fälla sommarpälsen. Det är helt otroligt, jag tror Kiara hade perfekt sommarpäls i typ två veckor! Electra började sätta vinterpäls redan för två veckor sedan, hon är alltid tidig med det.
 
Jag pysslade om Kiara länge och det kändes lite vemodigt, jag vet ju inte hur länge hon blir kvar hos oss innan hon blir såld. Jag passade på att prova hennes vintertäcke och regntäcke och båda passar fortfarande bra, så de ska hon få med sig när hon flyttar hemifrån. Båda täckena är så himla fina och ligger bra på henne och vi kommer ju inte ha någon nytta av dem. Så nu har jag tvätta dem och ska strax gå ut och impregnera dem så att de är redo att användas. Kanske jag ska passa på att tvätta Electras regntäcke också? Hennes vintertäcke går nog inte in i tvättmaskinen, det är alldeles för stort och fluffigt.
 
 
Kiara i täcke är ingen vanlig syn, det ska vara riktigt dåligt väder för att hon ska ha täcke
Visa fler inlägg