Dr Jekyl and Mr Hyde

Cupcake har två olika personligheter! När jag tar in honom själv i stallet och gör i ordning honom för en ridtur är han lugn och uppmärksam. Han njuter (oftast) av att bli borstad och står lugnt och stilla när jag sadlar, tränsar och sitter upp. Jag kan spänna sadelgjorden innan vi skrittar iväg och han är bara rolig och nyfiken att rida.
 
När vi tar in både Cupcake och Ella för en ridtur är han "all over the place" och han verkar helt ouppfostrad. Han vankar fram och tillbaka när man borstar, ska inte lyfta hovarna, blir irriterad på sadelgjorden och höjer huvudet upp till taket när man ska tränsa. Han vill inte stå still när man sitter upp, för att inte tala om när man ska spänna sadelgjorden. Sedan lämnar han gårdsplanen med några rejäla bocksprågn och så fortsätter det hela ridturen. Inte kul! 
 
En sådan ridtur gjorde vi idag, jag och Kajsa. Dessutom glömde jag spöt så jag kunde inte driva på honom om han var seg. Underlaget är riktigt dåligt just nu så det blev lite skrittsvängar åt olika håll och några korta travsträckor och det funkade ganska bra. Dessutom red vi den lilla skogsstigen bakom Tures garage tillsammans, det har vi inte gjort förut. Som ni ser så försöker jag hitta ljusglimtar i en för övrigt ganska jobbig ridtur. Men vi har ridit i alla fall - det är väl bra?
 
Det som känns mest trist är att jag själv tappar humöret när han blir så här. Jag gormar och lever om och är ingen bra förebild för Kajsa. Men jag är nog lite som Knyttet när hon ska ta sig an Morran i "Vem ska trösta Knyttet?"
 
"men om en kvart flög knyttet opp och stampade och sa:
nu är jag mera arg än rädd och det är ganska bra!"
 
 
 
Visa fler inlägg