Och Cupcake var så duktig!

Nu har Cupcake vilat i två veckor och Sofia och jag bestämde igår att han ska få drygt en vecka till utan sadel och träns. I helgen har hon fullt upp som speaker på Skellefte Horse Race, jag ska förhoppningsvis jobba med höet och nästa vecka har Kajsa tävling i Kalix och därefter åker vi till Ponny-EM i Malmö. Inte så stor vits att sätta igång en häst just den veckan, alltså!
 
Men lite gymnastik ska han få göra i alla fall. Han reagerade lite grand när han fick på sig kapsonen, den klingar ju en del när han rör på huvudet och så känns den säkert annorlunda än tränset att ha på sig. Men han vande sig snabbt och gick snällt bakom mig upp till maskinen. Är han en hund eller en häst?
 
 
När jag började jobba med Electra hade jag en teori om vilket varv som skulle vara enklast, men den visade ju sig felaktig. Med Cupcake hade jag faktiskt ingen aning, jag har inte upplevt honom lika oliksidig som Ella när jag har ridit. Men efter bara några varv så var det tydligt att han tycker det är lättast att böja sig och jobba i höger varv. I vänster blev han otaktmässig och jag fick driva mer för att hålla igång honom. De är verkligen olika där, mina hästar - Ella ökar tempot och stressar iväg om det blir svårt och Cupcake saktar hellre av.
 
Cupcake fick också byta varv ett par gånger och mot slutet frustade han jättefint och sänkte halsen. Jag tror han tyckte det var roligt och det kändes kul att han var så lyhörd och fin trots att det var länge sedan han longerades och trots att han vilat i två veckor. Dessutom var det kul att få beundra hans fina gång, det får jag ju aldrig göra när jag sitter på. Imorgon tränar vi vidare!
Visa fler inlägg