Bra träningsvecka för både tvåbenta och fyrbenta

Så var det helg igen - veckorna susar förbi i racerfart. Nu är det ljust och varmt länge på kvällarna och då känns det enkelt att hinna med både hästar och löpträning. Denna veckan har jag gjort säsongens två bästa löppass, helt klart. I onsdags sprang jag min stadsrunda på 5,5 km och det var första gången i T-shirt och korta tights. Det kändes som att jag flög fram! Tyvärr funkade inte Runkeepern, men jag är ganska säker på att det var min snabbaste runda hittills. Det var i alla fall den lättaste. Igår sprang jag en 6 km runda hemma och även om det kändes lite tyngre så visade ändå Runkeepern att det var klart snabbare än tidigare. Så himla härligt!
 
Ella har fått sig lite olika turer i skogen. Bland annat går det äntligen att rida över berget och upp på Bastuträskvägen nu. Sofia och jag följdes åt en dag och igår tog jag samma runda igen. Bastuträskvägen, som är grusväg, är riktigt fin att trava på så här på våren. Tyvärr har de nyligen grusat den åt ena hållet, men då får man väl rida åt andra hållet istället. Ella sög i ordentligt i traven igår och kändes riktigt pigg och fin.
 
Imorse trimmade vi på utebanan på KDRF och det är ju alltid lika trevligt. Idag får hon en stor guldstjärna för högergaloppen (igen!) och vi gjorde bland annat några fina åttvolter med förvänd galopp där hon var superstadig, avspänd och fin. Och när vi sedan travade av i lägre form kändes hon så nöjd och mjuk i kroppen. Hon var alldeles skummig mellan bakbenen när jag skrittade av henne och det är ett bra tecken på att hon jobbat med bakbenen, tycker jag.
 
 
Ginny har också tränat superbra i veckan. För utom flera fina pass i skogen så har hon varit på både sin första och sin andra tur till ridhuset. Hon har varit klockren att lasta båda gångerna. Första gången fick hon bekanta sig med anläggningen, gå runt i ett ridhus för första gången i sitt liv och även kolla in utebanan. När hon var i manegen passade jag på att öppna och stänga dörrar, klampa runt på läktaren, bära fram bomma osv för att hon skulle bli lite härdad. Hon var inte särskilt orolig över någonting - cool tjej! Andra gången longerade Sofia i manegen och även det gick bra. Så nästa gång kanske det är dags för ett första ridpass i manegen?
 
 
Bokstäverna och piktogrambilderna är intressanta
 
 
Ginny gnäggade välkomnande till sin spegelbild
 
 
Utebanan måste också undersökas
 
♥ ♥ ♥
 
 
Visa fler inlägg