Vad är viktigt i mina bilder?

En blogg utan bilder känns ganska torr och ointressant tycker jag. Jag har alltid tyckt om att fotografera och mycket av innehållet i mina inlägg byggs kring nytagna bilder eller bilder som jag hittar på nätet. Jag fotar helst med vår Canonkamera, men lika ofta publicerar jag bilder som är tagna med mobilen. De håller inte samma kvalité som bilder som är tagna med en "riktig" kamera, men de visar verkligheten och det är det viktiga för mig. En perfekt bild, tagen med en superkamera, behöver inte vara bättre eller "finare" än en mobilbild.
 
Häromdagen lyssnade jag på fotografen Paul Hansens sommarprat i P1. Jag blev så glad när jag hörde att han tänkte likadant kring bilder och fotografering. Det viktigaste är inte att du har den dyraste kameran, att du kan rabbla bländartal, exponering, skärpedjup och liknande, det viktigaste är innehållet i bilden. Att den förmedlar en känsla eller en händelse och helst ger betraktarenn handsvett. Så klokt! 
 
 
Lite otippat att det skulle komma en bild på mig själv här, eller hur?
 
Den här bilden tog Kajsa med sin mobil utan att jag visste om det. Det är typ den enda bilden på mig som jag publicerar med glädje!  
 
 
 
Visa fler inlägg