Mätad och flätad

Nu är kvällarna och nätterna riktigt mörka, men det är fortfarande varmt för årstiden. På nätterna har vi 6-7 grader varmt så när det är uppehåll skulle hästarna mycket väl kunna sova utomhus. Men det märks att Kiara älskar att komma in och rulla sig i boxen på kvällen så då får dom sova inne. Jag tror det är skönt för Electra också. Nu när hon är ensam "vuxen" häst så är det ju hon som ska hålla vakt hela tiden och även om hon säkert sover då och då så tror jag hon vilar bättre inne i stallet.
 
Kiara har varit lite stökig att leda in och ut ur stallet senaste veckan. Kanske det beror på att belysningen är tänd och att hon inte vant sig vid skuggorna som blir då. Eftersom jag leder både Kiara och Electra samtidigt än så länge så blir det lite snurrigt ibland. Ikväll tog jag hjälp av Kjell och det gick bättre. Som vanligt tror jag det är bättre att förekomma än att förekommas och jag vill inte att en så viktig grej som att gå lugnt mellan hagen och stallet ska bli ett problem.
 
När hon väl är inne i stallet är allt lugnt och jag tror hon tycker riktigt bra om att stå i stallgången och bli ompysslad. Hon stod jättefint idag när Kjell kratsade hovarna och jag sedan borstade henne länge och väl. Vi passade på att mäta henne för första gången idag och gick jättebra. 110 cm hög är hon och till helgen fyller hon fem månader!
 
 
Vår hemmasnickrade mätkäpp funkar perfekt - här är det en ett-årig Cupcake som mäts
 
Den här rejäla mätkäppen gjorde Kjell för nio år sedan när Cupcake var föl. När hästarna vant sig vid den här så känns en vanlig mätkäpp väldigt o-läskig.
 
Men Kiara blev inte bara mätad för första gången ikväll, hon blev också flätad! Jag gjorde sex stycken racer-flätor på max fem minuter och hon stod alldeles stilla och nästan somnade när jag pillade i manen. Jag satte bara ett gummiband i varje fläta och varje gummiband virade jag bara två varv runt flätorna för att inte dra henne för mycket i manen. Jag plockade bort dem så fort jag tagit några foton på henne och hon stod lika snällt då. Vilken liten stjärna hon har varit ikväll!
 
 
 
Visa fler inlägg