Kolikkänning

Imorse, när jag skulle ge hästarna frukost i hagen, var Electra sig inte lik. Hon brukar alltid vara jättehungrig och ska absolut vara först fram till höet, men hon stod bara kvar mitt i hagen. Jag misstänkte kolik och tog in Ella i stallet. Eftersom hon inte gillar att var själv inne så brukar hon bli toanödig då. Jag bjöd på lite hö i boxen, men hon var inte intresserad.
 
Tempen var normal, 38 grader, och hovarna var kalla. Phu, inte fång i alla fall.  Jag lyssnade efter ljud i magen och det var faktiskt inte helt tyst där inne. Jag bar ut nya vattenhinkar i hagen och när kom tillbaks till stallet hade Ella gjort en hög men äta ville hon inte! Hon fick stå inne medans jag gick in och åt frukost, och när jag kom ut nästa gång hade hon gjort en hög till. Då fick hon gå ut i hagen igen, men hon ville fortfarande inte äta. Hon stod bara och skrapade lite med framhoven och såg obekväm ut. Suck, det syntes att hon inte mådde bra.
 
Jag hämtade henne i hagen igen och så gick vi en promenad. Hon gick bakom mig, men var inte särskilt ovillig att röra på sig och när vi kom tillbaks till stallet frustade hon rejält ett par gånger och såg faktiskt piggare ut! Jag släppte ut henne i hagen igen och nu jagade hon direkt bort Cupcake från höhögen som han stod och mumsade på och så började hon äta. Oj, vilken lättnad!
 
Jag hade hunnit bestämma att jag skulle vara hemma från jobbet idag, för att sköta om Ella, men hux flux var jag på väg i alla fall. Kjell jobbar bara 1 km hemifrån idag så han var bussig och tittade till henne och klockan 12 när jag kom hem från jobbet gnäggade både Ella och Cupcake efter sitt lunchhö. Det lät som musik i mina öron! Men någon ridning blir det inte idag, hon får vila sig till imorgon
 

♥ Lilla vackra Ella måste ju vara frisk ♥
Visa fler inlägg