Veckans dressyrträning

Idag har vi långfredag och äntligen har jag fyra dagars ledigt. Så himla skönt! Igår var det dressyrträning som vanligt och jag tycker nog det gick lite extra bra. Ella var mjuk och fin och Kajsa var jättenöjd efteråt. Här kommer en sammanfattning:
 
Hanna började med att repetera vad rakrikning innebär och sedan fick alla jobba med rakriktning på volt i skritt. Kajsa fick vara jättenoga med att verkligen rama in Electra så att hon satte båda bakebenen lika mycket under sig. Framförallt i vänster varv måste Kajsa fånga upp henne mer på yttertygeln och rida henne lite utåtställd till en början och därefter leda in framdelen så att hon inte skjuter ut höger bog. De fick jobba med det här ganska länge och jag tror det var därför Ella var så fin resten av passet.
 
Första travövningen bestod i att man travade längs fyrkantsspåret, först i vänster varv. Efter kortsidan red man skänkelvikning för vänster skänkel längs långsidan fram till mittbokstaven och därefter skänkelvikning för höger skänkel på hörnlinjen fram till A/C och så upprepade man samma sak på nästa långsida.  
 
 
Efter en stund ändrade Hanna övningen så att man istället för skänkelvikning på hörnlinjen fattade galopp och galopperade fram till A/C där övningen började om. I Kajsas fall var det fattning av förvänd galopp som gällde. En utmaning som fungerade riktigt bra i vänster varv (alltså fattning av höger förvänd) men som var svårare i höger varv. Så nu vet vi vad som behöver tränas nästa gång vi far ner till ridhuset...
 
 
Efter en skrittpaus var det dags att byta varv och göra båda övningarna i höger varv:
 
 
Sist av allt red alla tillsammans på en 20 meters volt i trav i lite högre tempo. 
 
 
Electra har blivit så stadig i formen i vinter, eller hur? Jag tycker hon har så fin siluett, hon ser verkligen ut som en dressyrponny ♥
 
Glad Påsk
 
 
Visa fler inlägg