Hopptävlingar på KDRF dag 2

Idag var det dax för Kajsa och Electra att tävla hoppning på hemmaplan. Vår hemmabana har varit något av en otursbana för Kajsa och Electra i hoppning. Enda gången det gått riktigt bra var faktiskt på en Pay & Jump för något år sedan. Men bortsett från det har det alltid gått ganska dåligt hemma. Hög tid att ändra på det!
 
Dagens första klass var en Lätt E som Kajsa inte red. Men eftersom det bara var 10 minuter mellan klass 1 och klass 2 så gick hon banan på Lätt E höjd. Hon såg riktigt taggad ut när det var dags att rida fram och framhoppningen gick galant.
 
 
 
 Framhoppning Lätt D
 
Tävlingsbanan hade fått en precis lagom stor dos vatten - både från traktor och sedan också från himlen - så den var riktigt fin. Ella trivdes och bjöd jättefint på alla hinder. Det blev en klockren nolla och vit rosett!
 
 
Hinder nummer tre
 
 
Mycket luft mellan hovar och hinder!
 
 
Sista hindret i Lätt D
 
Efter Lätt Dn fick Electra gå in i stallet och äta hö en stund. Vi hann kika lite på alla andra fina ponnyer innan det var dags att rida fram till Lätt C. Men tyvärr slog vädret om från sol och värme till åska och ösregn så vi fick avbryta framridningen en stund och invänta bättre väder.
 
Framhoppningen tål inte vatten lika bra som tävlingsbanan så den såg lite slipprig ut när det var dags för Kajsa att hoppa. Men hon red lika fint ändå och Electra var helt obekymrad - så duktigt av dem!
 
 
Framhoppning till Lätt C i ösregn
 
 
Mer framhoppning - högt över!
 
 
Hinder två i Lätt C
 
Kajsa och Ella var precis lika fina i Lätt Cn som dom varit i Lätt D. Tyvärr föll en bom på hinder nummer fem, men annars var det en klockren runda!
 
 
 
Sista hindret i grundomgången Lätt C
 
Återigen har vi haft en superrolig och trevlig tävlingshelg tillsammans med familjen, vår fantastiska ponny och alla trevliga människor man möter på hästtävlingar. Vilken tur att jag får dela detta intresset med mina barn ♥
 
 
Visa fler inlägg