En promenad

Igår fick lilla Kakan vila efter söndagens äventyr. Men idag var det dax för en liten pysselstund igen. Jag ropade på honom i hagen och han kom som vanligt i galopp -gulleplutt! Att leda in honom själv till stallet gick ganska bra. Idag hade jag med ett dressyrspö så jag petade honom lite på ändan när han stod stilla för länge och det funkade oftast. Morot funkar oxå ;)

Jag borstade av honom och kratsade hovarna. I lördags kväll upptäckte vi en hudspricka i karleden på vänster bak. Jag har inte gjort så mycket åt det och idag såg det fortfarande fint ut.



Han var lite orolig när han var uppbunden utan hästsällskap i stallet, men inte värre än att det gick att lugna honom med lite prat och en och annan morotsbit. Egentligen försöker jag att inte ge honom för mycket godis, för jag vill verkligen inte att han ska vara naffsig. Men mat gör att man lugnar ner sig och i vissa situationer tycker jag det är befogat.

När vi skulle tillbaks till mamma i hagen gick vi en promenad runt huset som blir ca 250 meter extra - spännande! Första biten gick jättebra, sen var han tveksam en bit och sista biten var han jättehottad för då såg han mamma i hagen. Men nu har vi alla fall tagit vår första lite längre promenad utan mamma, och han är faktiskt bara 3,5 månad gammal!
Visa fler inlägg