Lite tankar en lördagmorgon i stallet

Imorse, när jag fixade i stallet, så fantiserade jag om Ellas föl. Som vanligt. När vi betäckte henne så var tanken att ta ett föl nu och sedan vänta några år till nästa gång. Men sedan har jag funderat lite annorlunda. Dels kommer det troligen att finnas minst en fin New Foresthingst på semin nästa år och dels kommer det att finnas en fin new Foresthingst stationerad bara ca 5 mil härifrån - Burley Time Lord RNF 201
 
 
Burley Time Lord - en fin prestationshingst med härlig färg
 
Det är inte bestämt om Burley Time Lord kommer att finnas tillgänglig för betäckning, men kanske. Om det finns möjlighet till betäckning med New Foresthingst, och kanske till och med möjlighet att välja mellan flera hingstar, så borde jag ju ta chansen och betäcka. Det vore ju lite dumt att låta bli liksom.
 
Men imorse började jag tänka så här: Om vi skulle få ett riktigt drömföl till våren, då vill jag ju ägna mig fullt ut åt det. Då vill jag inte fara runt med Electra och det lilla fölet på seminstationer och liknande för betäckning och dräktighetskontroll utan jag vill bara få njuta av ett fint föl. Och dessutom måste jag vara beredd att sälja ett av fölen vid ung ålder eftersom vi bara har två stallplatser och jag inte vill ha fler än två hästar.
 
Vad är då ett drömföl för mig? Jo, det är för det första ett sto. Jag har bara fått ett enda stoföl hittills, av sex föl, och jag tycker ston är så mycket roligare att hålla på med. Hon får gärna vara mörkbrun med mycket vita tecken, gärna en bred bläs och höga vita strumpor. Vad gäller typen vill jag ha en fin mix av både mamma och pappa, alltså en elegant ridponny med mycket ponnytyp. Om jag får ett sådant föl, då är jag helt nöjd och då tror jag inte jag betäcker Electra igen på ett bra tag.
 
Men drömmen slutar ju inte vid ett vackert föl. Den fortsätter med att fölet ska visas på utställning och premiering med höga poäng, att vi (dvs Sofia) rider och kör in den och vi (dvs Sofia igen) kan starta ungponnytävlingar i både dressyr och hoppning. För att lyckas med allt det här så tror jag det räcker med ett föl att koncentrera sig på. Har jag flera så tror jag att det är lätt att jag börjar känna mig otillräcklig och att jag helt enkelt tycker att det blir för dyrt. Hellre kvalité än kvantitet.
 
Om man googlar "föl mörkbrun med bläs och vita ben" hittar man bland annat de här godingarna. Dom skulle jag inte tacka nej till!
 
 
 
 
 
 
Är det för mycket begärt att det står en sådan här i stallet nästa år?
 
 
Visa fler inlägg