Early morning wake-up call

Igår kväll bestämde Kajsa och jag att vi skulle rida en stund i manegen idag på morgonen och klockan åtta satt vi i sadlarna på KDRF. Fast det kändes ju väldigt mycket som klockan sju, eftersom vi ställde om klockan i natt...
 
Elin sa på dressyrkursen igår att hon tyckte att dressyrsadeln glider fram och hindrar Cupcakes bogrörelser, och det är säkert helt rätt. Hon tror att det kan vara det som gör honom ovillig att galoppera också. Tänk om det är så enkelt! För när Sofia rider i sin sadel är det ju inga större problem och inte när jag rider ut heller och då har jag ju allroundsadeln. Så idag fick allroundsadeln ligga på Cupcake och Kajsa tog dressyrsadeln.
 
Jag hade räknat med att Cupcake skulle vara ganska mör efter gårdagens träningspass, det var säkert det mest ansträngade han gjort i hela sitt liv. Men jag ville ändå rida honom ett lite lätt pass eftersom det är så svårt att hinna rida inomhus under veckorna. Och ja, han var trött och han var seg och han var väldigt väldigt snäll, gullpojken. Han var helt obrydd om Kajsa som galopperade runt honom och när Erica kom in med Nästor vickade han knappt på öronen. 
 
Vi skrittade mycket och försökte hitta en skritt där han själv drev på framåt och jag inte satt och drev hela tiden (en kopia av Kavatina i samma ålder). Vi tränade också lite övergångar mellan skritt och trav och tempoväxlingar i trav precis som igår, men mycket mindre. Det han tycker är roligast är avsaktningarna till skritt, skritta 1-2 steg och sedan övergång till trav igen. Då kommer det ibland ett riktigt sug framåt där man känna hur fin han kan bli!
 
 
En screen-shot från igår
 
Nu blir det några dagars vila så att han får smälta alla nya intryck och sedan kör vi igen. Kanske Sofia hinner hoppa lite grand på påsklovet? Det vore nice!
 
 
Och en till - love it!
Visa fler inlägg