Löshoppat :D :D :D

Morgonens löshoppning gick så otroligt bra så jag går bara omkring och ler... Cupcake var en pärla att lasta hemma och han stod fint i transporten. När vi kom fram till ridhuset fick ponnyerna stå kvar i transporten en kvart eller så medans vi byggde fram löshoppningsbanan och hinderna. Att lasta av gick lika fint och sedan körde vi igång!
 
Cupcake var riktigt taggad från början, men ändå inte ohanterlig. Han tyckte bara det var så himla roligt. Han visste precis vad han skulle göra, det vara bara att släppa honom så for han iväg och letade upp hinderna själv!
 
</div>
 
Visst syns det han har koll på läget?
 
</div>
Här syns det att han gasar på lite för mycket
 
För att lugna ner tempot lite grand ledde jag honom fram till första hörnet på kortsidan och sedan släppte jag. Då fattade han galopp själv och hoppade hela serien hur fint som helst. Han behövde ingen drivning alls och vi slutade när han hade hoppat ca 75-80 cm ett par gånger. Tyvärr har jag ingen film på det, men jag har det på näthinnan :D
 
</div>
 
Kavatinas tredje runda
 
Kavatina var mycket mindre spänd och mer fokuserad idag än hon någonsin varit tidigare. Hon kikade lite på första hindret nästan varje gång, men sedan hoppade hon käckt över de andra två fast vi byggde om dem lite grand nästan varje gång. På filmen här ovan har andra hindret just blivit ett räcke och det sista en oxer utan att hon tittar till alls.
 
</div>
 
Och här har vi höjt oxern lite grand och stoppat in en bom till, men hoppar lika glatt ändå!
 
</div>
 
Och här blev det kryss av alltihop igen - skitenkelt, tycker Tina
 
Båda hästarna var alltså otroligt fina idag och lastningen hem gick bra, med god hjälp av Karin. Jag hann varva upp och spänna till grand, men Karin så åt mig att slappna av och det hjälpte förstås. Efter ett par minuter slappnade Cupcake också av och traskade ombord och sedan stod han helt lugnt och väntade medans Karin och Kajsa hämtade Kavatina och lastade henne. 
 
 
Visa fler inlägg