Nya lärdomar

Den här lördagen började med att jag hjälpte Kajsa att tömma klart och städa ur hennes gamla lägenhet och flytta alla grejor till en ny lägenhet som hon har förstahandskontrakt på. Det var så himla skönt när det var klart och efter en snabb lunch åkte Sofia och jag med ponnyerna till KDRF. Då hade klockan hunnit bli ett ungefär och då får man räkna med sällskap i manegen.
 
Redan i stallet fick Kiara spana in två stora, vackra nordsvenskar och hon var nog ganska imponerad av dem. De stod på var sin sida av gången när hon skulle passera in i ridhuset och hon såg verkligen ut som en liten barbiehäst när hon försiktigt trippade förbi dem. När vi kom in i manegen var stora, snälla Isse där med sina tjejer så det blev att träna på att longera med sällskap igen. Förra gången, för ett par veckor sedan, var Kiara ganska upprörd över att det var en häst till i manegen och hon kunde inte koncentera sig på vad hon skulle göra. Idag gick det mycket, mycket bättre och Sofia longerade henne på A-volten medan Isse galopperade på C-volten. Redan där var jag nöjd med träningspasset!
 
När Isse avslutade sitt pass så förberedde vi Kiara för uppsittning. Då knackade det på ridhusdörren och in kom en ny bekantskap för mig, New Forestponnyn Bosse! Bosse heter egentligen Ten Ankers Bohon, är född 2004 i Holland och efter Brummerhoeve´s Boss u. Eibergs Prior Honei och med Priory Pickle som morfar. En snabb koll i Blå Basen visar att han är släkt med Kiara genom att båda har Burton Starlight i femte led. Värdelöst vetande men kul för en New Forestnörd som mig!
 
Medan Bosses ryttare skrittade fram på A-volten red Sofia Kiara på C-volten och det gick så bra, så bra. Kiara hade massor med energi, men precis som förra gången så använde hon bara den till att bjuda framåt. Så himla härlig hon är!!!
 
 
Kiara spanar in Bosse, första ponnyn som rids samtidigt som henne i manegen
 
 
Kiara i förgrunden och Bosse i bakgrunden
 
 
 
Det blev ungefär 10 minuters ridning idag också, med härlig framåtbjudning hela tiden
 
 
♥ Så himla duktiga, både ponny och ryttare ♥
 
 
♥ Dagens favoritbild ♥