Tränsat som en vuxen häst!

Jag skrev ju igår att jag skulle leta fram bettskivor till Kiara och även träna på att tränsa henne som man gör med en vuxen häst. Så idag gjorde jag det!
 
Jag förberedde mig lite grand genom att plocka bort nosgrimman från tränset och kladda in lite god smak från slickburken på bettet. Kiara fick vara lös i boxen, utan grimma, och så började jag med att lägga tyglarna över halsen. Hon undersökte dem noga och provade bita lite i dem. Sedan tog jag tränset i höger hand och öppnade hennes mun lite försiktigt med vänster hand. Hon provade backa undan lite grand, men inte så mycket.
 
Första gången lade jag inget fokus på bettskivorna utan de fick hamna på samma sida båda två. När jag dragit nackstycket över öronen stod jag och kliade henne en stund och sedan tog jag av tränset igen. Jag tränsade henne en gång till och nu såg jag även till att bettskivorna hamnade på var sin sida om hennes mungipor och det såg riktigt bra ut. Nu ska vi fortsätta så här och så är det träns som gäller vid alla promenader som inte är till och från hagen!
 
 
Innan det var dags att gå ut i hagen igen fick Kiara stå och titta på när Kate blev spolad med vattenslangen ute på gården. Vi stod på behörigt avstånd men hon såg lite skeptisk ut. Jag tror vi väntar med att träna på det några veckor till...
Visa fler inlägg