Skönt med en rejäl skrittrunda mellan träningarna

Idag är det bara fem grader kallt, härligt! Nu ikväll, när jag skulle ut på en ridtur med Electra i skogen, tänkte jag först klä mig i ridbyxor och jacka och för en gångs skull hoppa över skoteroverallen. Men då hade jag säkert fryst jättemycket så istället tog jag både skoteroverall och fleecetröja och så for vi ut på en skrittrunda.  Det är ju så nyttigt att fara ut på långa skrittrundor, men det blir så himla kallt när det är så där 10-15 grader kallt ute. Idag kunde jag ju inte skylla kylan, och det blev en jättebra runda. Vi var ute nästan en timme och halva tiden skrittade vi på fint skottad skogsväg och andra halvan pulsade vi i ganska djup snö. Bra styrketräning!
 
På hoppträningen igår var det banhoppningsträning. Efter framhoppningen fick man hoppa en bana på fem hinder med mycket svängar, typ som en omhoppningsbana. Hinderna var låga och fokus var inte på att rida fort utan på att ha så få galoppsprång som möjligt mellan varje hinder. Det var riktigt utmanande för Kajsa, som sällan tävlar hoppning och inte ridit så många omhoppningar. Erica peppade och räknade galoppsprång och man tävlade mot sig själv för att se om man kunde rida på allt färre språng. Electra tyckte det var jättekul och letade verkligen efter hinderna!
 
 
Därefter hoppade de en längre bana som skulle ridas i normal tempo. Efter det näst sista hindret skulle man rida en snäv sväng till vänster och därefter var det en lång galoppsträcka där man skulle lägga upp tempot, som i en omhoppning. Hinderna var fortfarande låga och Kajsa och Ella tyckte det var jättekul. Tänk så mycket man kan variera hoppträningen!
 
Visa fler inlägg