Dags att börja leta pojkvän...

Någon gång, inom en inte alltför avlägsen framtid, ha vi tänkt betäcka Electra. Det blir inte 2018, men kanske 2019. Jag längtar jättemycket till det, även om det är superkul med träning och tävling också. Ella är ju en New Forest med en av Sveriges bästa prestationshärstamningar och hon har redan fått två fina föl, varav ett diplomsto.
 
 
Dimmans Echo född 2011
e. Miclas Activ RNF 100 u. Dimmans Electra RNF 2706
Diplomsto och bedömd med 41 p inte mindre än tre gånger!
 
 
Dimmans Electric Boy född 2012
e. Miclas Activ RNF 100 u. Dimmans Electra RNF 2706
 
 
Electra och Electric Boy på Dimmans stuteri i Skåne 2012
 
Vad vill vi då ha för hingst till Electra? Vilka egenskaper vill jag förbättra? Vilket sorts föl vill vi ha? För mig är det ganska självklart att pappan ska vara en godkänd New Foresthingst. Jag har varit galet insnöad på New Forest sedan jag var typ 13 år och har fött upp fem renrasiga ponnyer med prefixet "Kläppens".  Eftersom jag är mest intresserad av dressyr vill jag gärna ha en en hingst med meriter i högre klasser i dressyr. Ella är mer avlad för hoppning och kan ge fölet bra hoppegenskaper, men det skulle inte skada att förbättra hennes ridbarhet med fina dressyrgener.
 
Jag har studerat de hingstar som finns tillgängliga för avel i Sverige just nu och hittat några som är riktigt intressanta. Då har jag valt utifrån prestation, härstamning (de får inte vara för nära släkt med Electra) och storlek (jag vill helst att fölet blir en D-ponny).
 
Kandidat nr 1
 
 
Bakkegaards Pinpoint RNF 206
e. Malibu II NFHR-E 100 SPH u. Bakkegaards Piccoline NF 1138
ue. Beacon Pericles 3917 NPS
Pinpoint har resultat i FEI-klasser i dressyr på över 67 %, han är 146 cm hög har fått 41 p på exteriörbedömning. Ett extra plus är att hans far startat EM i dressyr - och dessutom är han söt som socker!
 
 
Bakegaards Pinpoint, en riktig favorit!
 
Kandidat nr 2
 
 
Wellhouse Willum RNF 197 
e. Wayland Cranberry NFH 35/090 u. Wellhouse Frolic II NFM 44/156
eu. Frankincense of Vernons NFS 23/097
Willum har drygt 63 % i FEI klasser och är även tävlad Lätt B hoppning. Han är mycket högt bedömd exteriört, som lägst (!) 44 p och som högst 46 p. Han 148 cm hög.
 
 
Wellhouse Willum, också en stark kandidat.
 
Kandidat nr 3
 
 
Stackarps Jackson RNF 209
e. Hoppenhof´s Jop RNF 180 u. Stackarps Jamaica RNF 2431
ue. Rodlease Dancing Gold RNF 132
Jackson har tävlat Lätt A dressyr på 74 % och har även placering i MSV C:2 bland stora hästar på 65 %. Exteriört är han guldbelönad med 42 och 43 p. Han är 148 cm hög.
 
 
Stackarps Jackson, Kajsas favorit
 
Nu ska jag hålla stenkoll på vad dessa hingstar gör under året och även hålla utkik efter nya kandidater. Det blir riktigt spännande. Det enda som känns lite jobbigt är att väldigt få New Foresthingstar finns på semin, och de flesta är uppstallade i södra Sverige. Så det blir en lång resa för Ella när det väl är dags...
 
 
 
 
 
 
 
 
Visa fler inlägg