Bildårar!!!

Ikväll tog Kajsa en ridtur med Kavatina och jag följde förstås med och höll henne i lina. Vi red bort till Yvonnes ridplan, ca 1 km. Vi red över lägdorna dit och gick bara ca 50 meter  längs vägen eftersom Tina inte är helt trafiksäker.

Kajsa red i skritt och trav och idag var det med longerlina eftersom Yvonnes ridplan ligger precis intill Jörnsvägen (80 km i timmen) och det inte finns staket runt. Underlaget var tungt och blött efter allt regnande så Tina var lite seg. Dessutom hade hon uppmärksamheten riktad mot Amandas och Adelinas ponnyer som gick i hagen intill. Men Kajsa jobbade på bra och idag tränade vi lite extra på att ha foten rätt placerad i stigbygeln. Hon vill gärna glida in med den alldeles för långt. Jag tror egentligen att det där är en mognadsgrej, ungefär som att man börjar ha tån annorlunda placerad på cykeltrampan när man blir äldre. Men det skadar ju inte att träna på det ändå.



När vi for hem red vi över ängarna igen och när vi var nästan hemma kom det en bildåre med ett stort skramlande släp uppför våran lilla väg mot huset. Vi skyndade oss att styra upp i skogen men han bara blåste förbi oss i full fart, trots att han inte kunde ha undgått att se att Tina var väldigt på tårna. Kajsa blev rädd, förstås, och jag hjälpte henne av medans bilen försvann i ett moln av damm. Så jäkla onödigt! Visst kan man se att hästen är skrämd och att det dessutom sitter ett litet barn på och ta hänsyn till det. Händer det en gång till ska jag minsann gå och ta ett snack med karln... men jag hoppas jag aldrig behöver träffa honom igen! 

Kajsa satt i alla fall upp igen och skrittade sista biten hem - duktig tjej <3!
Visa fler inlägg