Finast på framridningen!

Igår var det hoppträning hos Erica igen. När vi tränsade Ella såg vi ett litet märke på hennes läpp på vänster sida. Det var svårt att avgöra om det var ett skav eller att hon var lite torr i huden. Vi bestämde att Kajsa skulle rida ändå och vi var noga med att spänna nosgrimman så att den inte skulle nöta just där.
 
Framridningen bestod av mycket arbete i trav utan stigbyglar. På ena kortsidan stod två låga räcken på en båge där man skulle forma hästarna runt voltspåret mellan hinderna. På långsidan skulle man flytta ut dem för innerskänkeln och på andra kortsidan var de fyra cavalletti.
 
 
Innan träningen började värmde Kajsa upp Electra med mycket galoppjobb. Hon passade på att träna förvänd galopp i båda varven för det går alltid så bra på Ericas bana. Jag tror Electra trivs extra bra med underlaget där.
 
 
Under travövningen var Electra fantastiskt fin och det syntes verkligen att hon håller på att vara en riktig dressyrponny! När det var dags att börja att jobba i galopp fick dom börja på dom små räckena på båge igen. Det skulle vara fem galoppsprång mellan och de första gångerna, när Ella var riktigt genomriden, satte hon det klockrent. Sedan började hon varva upp och bli lite stark och då var det inte lika enkelt längre. Men till slut fick Kajsa ihop henne igen och de klarade till och med att få in sex jämna galoppsprång - strongt!
 
Erica lade till en oxer mitt över medellinjen som skulle hoppas på en stor volt efter räckena. Där hade de allra flesta problem med att få hästen att komma rakt på hindret och sedan landa i rätt galopp. Det blev ju inte lättare av att de skulle sätta upp tempot och bara ha fyra språng mellan räckena!
 
 
Avslutningsvis hoppade dom på serpentinbågar över hela banan och det funkade jättebra. Dom inledde återigen på de små räckena på ena kortsidan, sedan oxern på meddellinjen och så en rödvit oxer mitt på andra kortsidan. Därefter tillbaks över mittenoxern och så avsluta på räckena.
 
Electra var ganska stark och "dragig" emellanåt och tyvärr tror jag det beror på att nosgrimman skavde lite grand trots allt. Det var lite mer nött på läppen efter ridningen och nu har vi smort med mjukgörande salva. Vi får sköta om henne ordentligt så att det där läker. Ikväll blir det körträning och körhuvudlaget ligger inte alls an på samma ställe, det är bra!
 
 
Visa fler inlägg