Jag har i alla fall ansträngt mig...

... att försöka rida utomhus men det går verkligen inte nu. Cupcake har fått en veckas oplanerad vila pga det dåliga väglaget men idag for vi ut en liten runda. Jag tänkte att det kanske skulle gå att rida i dagsljus, när man ser var det är halkigt.
 
Vi fick hålla oss ordenligt på kanten av vägen när vi skrittade uppför backen mot maskinhallen. I hjulspåren var det så halt så att Cupcake gled trots 4 broddar i varje sko. Han var jätteduktig och skrittade fint framåt precis där jag placerade honom, han är faktiskt ganska klok. Jag hade tänkt rida runt lite på läggdan vid maskinhallen, det funkade ju ganska bra förra veckan. Men idag var det isigt även där och dessutom ville Cupcake få ut lite överskottsenergi så han bockade rejält några gånger. Efter att ha skrittat runt 10-15 minuter gav jag upp och satt av. Att rida gav absolut ingenting, jag satt bara och spännde mig för att han skulle halka eller bocka. Skittrist!
 
Han var lika klok och fin när vi gick nerför backen igen. Nu gick jag i kanten för att inte halka omkull i mina ridstövlar och han fick gå på isen. Han var så lugn och försiktig och vi tog oss tillbaks till stallet utan missöden. Nu tänker jag inte rida honom förrän jag kan erbjuda ett bra underlag. Basta!
 
 
Min goa, trötta kille ♥
Visa fler inlägg