Utveckling pågår...

Gårdagens träning började med att vi lastade Cupcake hemma utan sällskap av Electra. Jag hade oroat mig lite för det, men han klev snällt på. Bra start! Han stod stilla i finkan nästan hela vägen till ridhuset, jag kände bara att stökade till någon enstaka gång och det är jättebra. Förut, när han rest själv, har han bullrat på ganska bra.
 
Att lastas av själv och stå själv i en utebox var plättlätt (en liten hötuss hjälpte till) och strax efter oss kom Grånosa så då slapp han vara ensam. Att sadla och tränsa på bortaplan är fortfarande lite stökigare än att göra det hemma, men ändå helt ok. Jag ledde honom en stund  på gårdsplanen innan det blev vår tur och då var han hur fin som helst. Plötsligt dundrade de till när alla ridskolehästar släpptes ut i hagen i mörket - full galopp på frusen backe - och då lyfte Cupcake lite på svansen, men han lugnade sig fort igen.
 
 
När vi kom in i ridhuset promenerade vi en stund till. Det kändes att han var lite laddad, men han skötte sig snyggt och stod still när jag satt upp. Vi började trava i stort sett direkt, så att han skulle få något att tänka på och det känns som en bra taktik. Han studsade lite grand i början, men han var luftig och fin och hade massor med bjudning. Så roligt!
 
 
Pigg pony!
 
Här kommer en liten snutt när vi vänder över ridbanan och byter varv:
 
 
Dagens travövning gick till så att man skulle vända in mellan två koner vid C och A, rida ut till kvartslinjen, rida rakt fram en bit och sedan flytta undan för skänkeln tillbaks till väggen. De "vuxna" hästarna flyttade först skänkelvikning, sedan rakställde dom och avslutade med diagonal sluta.
 
 
Orange outfit - det är ju Halloweenhelg :D
 
Cupcake flyttar fint för skänkeln hemma på sandvägen, men det var lite svårare att komma åt honom i ridhuset. Men det stora för mig var att jag satt ner i traven betydligt mer än tidigare. Varannan gång jag gjorde övningen så satt jag ner genom hela och varannan gång så växlade jag mellan att rida lätt och sitta ner. Cupcake verkade helt obekymrad om det och ändrade varken tempo eller form när jag satte mig. Så bra!
 
 
Höstens älsklingsbild ♥
 
Vi gjorde övningen i båda varven och jag tycker att  han var ganska liksidig. Men det kändes att han var tröttare när vi kom till vänster varv så då fick han vila efter bara några gånger. Efter en kort paus tog vi nya tag och då var han superfin, lätt och luftig och framåt. Efter det valde vi att avsluta och gå ut, tillsammans med Karin och Grånosa.
 
När vi skulle lasta och åka hem blev jag lite stressad och orolig och det kände ju Cupcake direkt. Han "fastnade" utan för transporten och vill inte kliva på. Men Kajsa var lugn och hon fick mig lugn och när dessutom Grånosa visat hur fint man ska kliva på så skyndade sig Cupcake också in. Hemresan gick perfekt och även avlastningen hemma. 
 
 
♥ Så hilma nöjd jag är med min fina häst ♥
 
 
 
 
Visa fler inlägg