Idag är det fest för Kiara har blivit ridhäst!!!!

Ja, nu har det hänt - Sofia har suttit på Kiara för första gången och skrittat ett litet varv i ridhuset! Hur coolt är inte det??? Det känns som att det här blev en av de bästa dagarna på hela 2023!
 
 
Kolla kolla kolla!!!!
 
 
På väg in i manegen
 
Men för att börja från början så funkade lastningen bra och när vi kom fram till KDRF så var ridhuset helt tomt. Perfekt! Jag tränsade Kiara i spiltan med grimman runt halsen och Sofia satte på sig ett ryggskydd för säkerhetsskull. Vi sadlade Kiara och gick in i ridhuset, som var alldeles nysladdat. Självklart måste Kiara ha fint underlag på sin allra första runda som ridponny.
 
 
Lite framskrittning
 
Kiara fick börja med att bekanta sig med den stora skjutporten som är längst ned i ridhuset. Hon var lite skeptisk när Sofia drog i porten för att stänga den, men hon var ändå sansad och det var egentligen ingen stor grej. När jag sedan stängde den lilla skjutporten in mot stallet reagerade hon inte alls. Så himla duktig!
 
Sofia longerade en stund i skritt och trav i både höger och vänster varv och det gick jättebra. Kiara var avspänd och lyhörd och frustade fint i båda varven. 
 
 
 
Nu är det nära...
 
När Kiara såg avspänd ut, utan att vara trött, satte vi fast tyglarna i bettet och Sofia knöt en knut på dem så att de inte skulle vara så långa. Sedan parkerade vi på medellinjen och jag hjälpte Sofia upp så att hon hängde över sadeln. Vi gick ett litet varv och sedan gjorde vi halt på samma ställe igen. Kiara var lugn och fin och när Sofia hoppat av gick vi ett varv utan "ryttare". Vi upprepade samma procedur en gång till och sedan kände vi oss redo för att Kiara skulle ha en person sittandes i sadeln för första gången.
 
Kiara stod alldeles stilla när jag hjälpte Sofia upp och hon rörde inte ens på ett öra när Sofia svingade höger ben över korset och satte sig i sadeln. Så himla duktig! Sofia satt en liten kort stund och sedan satt hon av och så gick vi ett varv. Därefter satt hon upp en gång till och så skrittade hon ett litet varv i manegen. Jag gick nära och höll i longerlinan men Sofia styrde själv med tyglarna. Vilken känsla!!! Vi kunde inte sluta att le, det var sååå häftigt!
 
Sofia gjorde en sista halt på medellinjen och jag kunde inte låta bli att ta några bilder, det här är ett stort ögonblick både i Kiaras och i våra liv. Sedan satt Sofia av, Kiara fick massor med beröm och fick gå tillbaka till stallet. Det gick fint att lasta för hemresa och resten av dagen har jag studsat omkring på moln...
 
 
Den här bilden tål att visas en gång till!
 
Visa fler inlägg