Privatlektion för Erica

Igår fick Kajsa en bonuslektion för Erica - privat! Så himla lyxigt! Hon var jättetaggad före och det gick så himla bra. Hon fick börja med att träna sits och balans i markarbetet. Erica lade ut fyra bommar på voltspåret, klockan 3, 6, 9 och 12 och så gällde det att få in rätt antal galoppsprång emellan. Från början skulle det vara fem språng mellan varje bom, sedan fyra och därefter sex! Kajsa fick växla mellan att stå i lätt sätt och sitta väldigt lätt i sadeln för att inte hamna i bakvikt och det såg jättefint ut.
 
 
När markarbetet fungerade bra så fick dom börja hoppa på ett blå-vitt räcke. Erica höjde ganska snabbt upp till 85 cm och varken Kajsa eller Electra tvekade en sekund. Dom studsade över hur lätt som helst:
 
 
Sedan byggde Erica en linje med ett räcke med traktordäck under följt av det blå-vita räcket. Hinderna skulle ridas på en mjuk serpentinbåge.
 
 
Kvällens bana bestod av 6 hinder på omväxlande böjda och raka spår. Här kommer en film på hela banan. Sista språnget blev lite tokigt men annars är det jättebra. Och som Erica sa "ingen kommer helt perfekt på alla hinder, så höga krav får man inte ha på sig själv eller sin häst!":
 
 
 
 
Här kommer sista linjen en gång till!
 
 
Jag har säkert skrivit det förut, men vi är så otroligt nöjda med den här sommarens hoppträningar! Kajsa har varit med varenda gång (+ en extra gång), det har varit en röd tråd i träningen, svårigheterna har stegrats i lagom takt, Erica har peppat massor, varit generös med beröm och både Kajsa och Electra har ökat sitt kunnande och sitt självförtroende tillsammans. Tusen tack för det, Erica Cox! Vi ser framemot kurser på KDRF i vinter och mer uteträningar nästa sommar!
 
 
 
 
Bilden är lånad från Ericas blogg  http://ericacox.se/