Practise makes perfekt!

Idag tog Electra och jag en skogsrunda mitt på dagen när ingen annan var hemma. Härlig terapi och ett bra sätt att skingra tankarna. Vi var ute i en timme och tjugo minuter och hon var pigg och glad hela tiden, härliga lilla häst. Efter en lång skrittframridning över stock och sten i skogen så travade vi längs Bastuträskvägen och sedan "Valles väg" med fokus på att hon skulle slappna av och hitta en trevlig form. Det tog en stund men sedan lossnade hon och då blir hon så otroligt trevlig att rida. 
 
 
Efter en skrittpaus på långtygel i oländig terräng - bra för balansen! - så jobbade vi vidare med övergångar mellan halt och skritt längs skogsvägarna. Hon vill gärna krypa upp i formen och tappa ryggen just när hon är på väg in i halten och det blir ju inte så bra. Vi tränade och tränade, man hinner med många övergångar mellan Per-Åkes hus och Bastuträskvägen om man vill! Till slut lyckades vi göra några riktigt fina där hon stod kvar i form utan att sänka ryggen eller sätta ut ett ben för att balansera upp sig. Duktig tjej!
 
Om Ella skulle varit ett annat djur tror jag hon skulle varit en jätteglad hund! Hon vill så gärna vara till lags och kastar sig in i alla uppgifter med glatt humör och "viftande svans" precis som en liten hund.
 
Vi hann med lite galopp och och några små skutt över omkullvälta träd innan vi var hemma i Kläppen igen och då fick hon gå ut i hagen till en sällskapssjuk Cupcake.