Mera trav idag

Efter två veckors ryttarvila för Kiara blev det ett ridpass med Sofia imorse. Idag var vi på KDRF´s lilla ridbana och den kändes perfekt för henne. Den är lite mer inramad och eftersom den bara är 40 meter lång så kan man låta henne trava på i det tempo hon vill utan att behöva vara rädd att hon ska dra iväg.
 
 
Dagens träning började redan i stallet med spiltträning. Kiara fick stå i en spilta och så drog jag spiltklossen upp och ner en massa gånger. Hon brydde sig inte ett dugg om klossen som dinglade och smälde i väggen, utan var mer intresserad av att dricka ur vattenkoppen. Det är hennes favoritsyssla när vi är på ridhuset! Nästa gång ska vi kanske prova att knäppa fast henne på riktigt, det är ju väldigt enkelt om hästen är van att stå i spilta när man är på kurs eller tävling.
 
 
När vi sadlat och tränsat var det dags att gå ner till ridbanorna. Då insåg vi att Kiara var otroligt brunstig. Hon stannade och "kissade" i vart och varannat steg när hon fick se hela stora flocken med ridskolehästar! Tänk så många vackra killar ♥ ♥ ♥
 
 
Undrar vem av alla ridskolans hästar som Kiara spanat in?
 
Som vanligt blev det först lite longering som uppvärmning och det gick bara bra. I det högra varvet, som brukar vara hennes lite stelare varv, var hon jättefin och frustade hur många gånger som helst. Så himla bra!
 
 
Lite bus!
 
Men när Sofia satt upp och började skritta såg Kiara ut ungefär som en tonåring som tycker att hon ska slippa gympan pga mens - hon ville helst stå stilla och "kissa". Men Sofia gav sig inte och efter lite lock och pock så kom de igång riktigt fint. 
 
 
Även om Kiara hade några episoder då hon ville stanna så var hon ändå mest av allt energisk och arbetssugen. Hon hade fin energi i både skritt och trav och det blev mer trav än någonsin förut. 
 
 
Visst är dom fina!
 
Det blev ungefär 20 minuters ridning idag och vi är så himla nöjda att Kiara var så duktig trots att hon är så brunstig. Nu är det bara att träna vidare!
 
 
Jag kan inte sluta le när jag ser den här bilden
Visa fler inlägg