Söndagmorgon i Kläppen

Nu har jag precis kommit in efter några härliga timmar med ponnyerna. Jag gick för att ta in allihop från hagen innan det hade ljusnat riktigt och då möttes jag av den här bedårande synen:
 
 
Det är nåt magiskt med hästar som ligger och vilar, eller hur? Jag blir alldeles varm inombords och allting bara stannar av. Om de dessutom ligger kvar när man går fram till dem för att gosa, då är jag redan helt nöjd med dagens hästaktivitet. Det kan liksom inte bli bättre ♥
 
Efter lite mys i ligghallen så fick jag i alla fall med mig allihop in och sedan gjorde jag i ordning Electra för en ridtur. Jessie följde med och vi fick en skön stund i skogen tillsammans. Jessie är väl inte byns mest väluppfostrade hund, men när vi är ute och rider tycker jag hon är riktigt duktig. Hon följer med fint och håller sig i närheten hela tiden, även om hon gör små avstickare in i skogen då och då. Hon springer gärna i bredd med Ella när vi galopperar, då känns det som vi är ute på någon hed i England! Jessie lyssnar fint på "stanna" när jag ropar åt henne och hon är duktig på att komma på inkallning. Det finns sällan några störningsmoment när vi rider i skogen, skulle vi möta en annan hund eller en skoter så kanske hon inte skulle lyssna lika fint, men jag är ändå nöjd så här långt. Hon älskar att  följa med och det är perfekt att få henne ordentligt rastad samtidigt som jag rider.
 
 
På vissa ställen bär snön Jessie, men oftast sjunker hon igenom
 
Efter ridturen var det Kiaras tur att bli ompysslad. Jag borstade henne, kratsade hovarna noga och pillade bort skräp som fastnat i "hålrummen". Så här fin form har hennes framhovar nu:
 
 
 
Sedan fick hon på sig tömkörningsgjorden en stund. Som ni sett på tidigare bilder brukar vi tömköra henne med en voltigegjord där själva gjorden är av tyg eftersom den riktiga tömkörningsgjorden varit lite för stor. Men när vi ska gå vidare med tömkörningen behöver hon en riktig gjord så det är dags att börja vänja sig vid det. Den här är lite för vid, men vi ska prova bocka ihop den så att den passar henne bättre. Och med ett selunderlägg kan det nog bli riktigt bra.
 
Jag drog åt gjorden lite grand, men man får vara försiktig för hon är så långhårig under magen så att det blir lätt att man luggar henne när pälsen trasslar in sig i spännet. Jag passade på att tjollra lite med svanskappan också. Jag är ganska säker på att hon fått bekanta sig med den tidigare, men det är länge sedan.
 
 
Jag drog svanskappan fram och tillbaka över ryggen och kliade henne lite med den
 
 
Och till sist lade jag den på plats under svansen
 
Kiara var avspänd och fin, men just svanskappan kan ju vara lite spännande innan de vant sig. Jag blir inte förvånad om det kommer en liten större reaktion första gången hon ska tömköras med svanskappa. Dagens sista grej var att byta ut det gamla 9,5 cm bettet till det nya 10,5 cm som jag fick tidigare i veckan. Jag justerade sidostyckena lite grand och sedan passade tränset fint igen. Möjligvis börjar hennes pannband vara lite kort, hon har ganska bred panna, men man kan bli lurad eftersom hon har mycket päls även på huvudet. När hon fäller kanske pannbandet är precis lagom långt.
 
 
♥ Dagens sötaste bild ♥
 
Visa fler inlägg