Longerat på lilla utebanan igen

Dagens Kiara-träning blev lastning och en resa till KDRF för longeringsträning. Idag hade jag parkerat transporten längs med traktorgaraget hemma på gården. Där är det lite mindre marginaler om Kiara vill smita utanför transporten när vi ska lasta, men betydligt enklare att parkera än där vi lastade senast så vi provade att lasta så. Som vanligt fick Ginny gå in först och sedan var Sofia beredd med linan till Kiara. Kiara tvekade en kort stund men sedan gick hon in lugnt och fint innan Sofia ens hann nudda henne med linan. Bra!
 
 
Kiara och jag gick ner till utebanorna och värmde upp lite grand innan jag började longera
 
Dagens plan var att longera på en normalstor volt i det lätta vänstervarvet i skritt och trav, och att ha lite kortare lina i det svårare högervarvet där hon gärna vill byta varv. I vänster varv var hon superduktig och lyssnade så fint på kommando. Här är en länk till ett youtubeklipp i trav som avslutas med en fin halt.
 
https://youtube.com/shorts/szBX9iRR1GE?si=rLlfptS4DWKRqfh8
 
Sofia hjälpte till med instruktioner och pepp och det var jättebra. Det är så värdefullt att ha ett par extra ögon på sig som ser saken ur ett annat perspektiv. Nu har jag lite nya saker att träna på som verkligen gör skillnad.
 
I höger varv provade Kiara byta håll ett par gånger, men vi löste det och jag tycker hon gjorde det fint där också. Mot slutet fick hon gå över i vänster varv igen och så tränade vi att fatta galopp. Förra gången vi gjorde det så gjorde hon fina fattningar, men efter ett halvt varv drog hon iväg och blev obalanserad. För att göra det lättare för henne så fick hon idag fatta galopp och sedan bad jag henne sakta av redan efter ett kvarts varv.
 
 
Efter att ha provat ett par gånger kunde hon göra en lugn fattning, galoppera och sedan bryta av till trav och hitta en balanserad trav. Det kändes helt rätt att öva så och nu fortsätter vi med det och bygger vidare i lugn takt. Här kommer en liten kort galoppfilm:
 
https://youtube.com/shorts/6ed710UfAKo?si=D1K96JcZFR_4gIFc
 
Efter knappt 30 minuter var vi nöjda och skrittade tillbaks upp på stallbacken. Där var det dags för en ny utmaning: att kliva uppför och nerför en liten bro. Det har Kiara aldrig gjort förut men när hon fått titta och nosa lite på bron så klev hon lugnt över, från båda håll! Så himla cool hon är!
 
 
 
Här kommer en film på det också:
 
https://youtube.com/shorts/TqsT930p2RQ?si=yWbIuuQKZCWUcf0D
 
 
En sak är säker: en bra barnponny kommer hon att bli!
 
När vi skulle lasta för att åka hem gick Kiara lugnt in och ställde sig bredvid Ginny utan att Sofia behövde komma med linan alls. Så himla skönt. På vägen hem satt både Sofia och jag och log våra största leenden. Det är så himla roligt när träningen går bra och man lyckas med sådant som varit lite svårt.
 
 
♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥
Visa fler inlägg