Backträning för både Kiara och Electra

Idag kunde jag flexa ut redan till lunch, så himla härligt. Och det är extra härligt när det är helt oplanerat och dessutom fint väder. Jag passade på att svänga förbi Granngården på hemvägen för att köpa kraftfoder till Kiara. Jag tror hon behöver få lite extra tillskott av protein förutom hö så jag slog till på en säck av Granngårdens egen "Proteinmüsli 120 - för föl och växande hästar". När jag kom hem skyndade jag mig att ta in Kiara och ge henne 3 dl müsli i krubban. Jag trodde hon skulle smaska i sig dig direkt men tji fick jag, hon gick hellre runt och bökade i spånet efter något litet kvarglömt höstrå än att äta fin, färsk müsli... Lilla knasiga ponny!
 
Jag passade på att rykta henne när hon stod inne och sedan gjorde vi ett litet träningspass vid hand. Vi gick uppför och nerför den branta sandbacken tre gånger och hon var jätteduktig. Energisk och framåt men samtidigt lugn och fin. Hon var ovanligt duktig på att skritta nerför och bromsa farten, precis det som behövs för att träna rumpan. Vi avslutade med att gå off-road i skogen och kliva över stubbar, grenar och annat bråte. Nyttigt för koordiniation och balans.
 
Med Electra red jag på våra backiga läggdor. Hon fick ett ganska hårt pass, hon blev bara piggare och finare ju längre jag red. Det känns härligt att få rida på läggdorna och i skogen de här sista dagarna innan älgjakten börjar, för sedan blir vi lite mer begränsade ett tag framöver.
 
Till sist kan jag berätta att det hörde av sig en spekulant på Kiara idag igen. En familj från Småland med tävlande döttrar. Jag berättade förstås att Kiara varit oren på visningen i helgen och då drog dom sig ur, fullt förståeligt. Så nu har jag plockat bort hennes annons från Hästnet. Jag vill inte sälja en ponny som inte är 100 % fräsch så nu lägger jag det där med försäljning på is ett tag.
Visa fler inlägg