Sista dagen på ledigheten blev jättefin

Vi hade det så bra igår, Jessie och jag, och jag är så otroligt nöjd med vår fina valp och med hela min valpledighet. Vi började dagen som vi brukar, med en skön skogspromenad. Jag kallade in Jessie då och då och hon svarade jättefint. När vi kom hem fick hon vara i hundgården och efter typ 10 minuters "surrande" så kom hon till ro i kojan och sov två timmar. När hon tittade ut och skällde några gånger var jag snabbt där men kanske jag skulle ha lugnat mig lite grand. Hon gick nämligen in i kojan igen, kanske för att sova vidare. Men då fick hon syn på mig och sedan ville hon förstås följa med in. Men två timmar är jättebra och jag är nöjd med det.
 
Vi passade på att mysa extra mycket eftersom det var sista lediga dagen och hon var så otroligt gosig. På eftermiddagen körde vi en sväng till Kåge för att handla och hon låg så fint i bilen. Eftersom det var torsdag igår så besökte vi hundklubben i Drängsmark på kvällen. Den här gången följde vi med på hundpromenaden med 8-10 andra hundar och det var spännande! Vi gick ganska mitt i gruppen, med hundar både framför och bakom oss, och jag tycker att Jessie hanterade det jättebra. Hon drog lite grand, men hon satte sig aldrig och vägrade gå utan hon följde med fint hela tiden. Efter ca 700 meter valde jag att vända tillbaka till hundklubben medans resten av gänget fortsatte promenaden. Hon gick superfint tillbaka och det kändes som att vi avbröt i tid, innan hon blev för trött.
 
 
Cool liten tjej på promenad i Drängsmark
 
Väl tillbaka på hundklubben fick vi sitta själva och vänta i nästan en halvtimme. Då slappnade Jessie av helt och lade sig och sov på golvet. Det var jättejättebra, att kunna slappna av är nog nästan det allra viktigaste för att hon ska orka vara med olika aktiviteter och lära sig något.
 
 
Sleeping beauty ♥
 
När alla de andra hundarna kom tillbaka så fortsatte vi att sitta och titta på dem och jag fortsatte att imponeras av Jessie. Hon var pigg och nyfiken men helt lugn och sa inte ett pip. Mot slutet tränade vi att stå några gånger och hon var en liten stjärna! 
 
Väl hemma igen fick hon leka ute en stund. Hon hade hur mycket energi som helst! Dessutom hittade hon något illaluktande att rulla sig i och så vi fick avsluta dagen med hennes första riktiga dusch. Även det gick jättebra och jag tror delvis att det beror på att hon fått vara med när jag har duschat flera gånger. Hon stod stilla när jag duschade och shamponerade och sedan hjälptes Kajsa och jag åt att torka henne torr.
 
 
 
 
♥ ♥ ♥ ♥ ♥
 
Nu har hon sovit hela natten, klockan är 06.00 och jag har både fikat och skött om hästarna utan att hon har vaknat. Dags för mig att åka till jobbet...
Visa fler inlägg