Vilken härlig helg!

Idag har det varit riktigt soligt och fint, och även om det inte är så varmt än så har vi varit ute nästan hela dagen. Sofia har varit här med Caspian både igår och idag och bägge dagarna har vi farit till ridhuset med Electra. Igår körde Sofia markarbetesträning med Kajsa och Electra med mycket fokus på tempo, sits och övergångar. Det blev jättebra och både Kajsa och Electra såg så nöjda ut efteråt. Kul!
 
Idag hade vi egentligen planerat uteridning för att Electra ska slippa åka transport varenda dag, men det går verkligen att rida ut häromkring just nu. Det är bara gegga, tjälskador och äckligt. Så det blev stora utebanan på KDRF igen och intervallträning. Kul! Efter en stunds uppvärmning körde Kajsa och Electra fyra galoppintervaller á två minuter med två minuters skrittvila mellan varje. Tempot var relativt högt och stigbyglarna relativt korta - även Kajsa skulle ju träna, he he!
 
 
Slutet av tredje intervallen
 
Det funkade superbra och både Ella och Kajsa tyckte det var roligt. Ella blev ganska svettig och lite flåsig, men jag tycker hon återhämtade sig snabbt varje gång. Det var perfekt väder med lite blåst och kylig luft, det hade varit betydligt jobbigare om det var varmt eftersom hon fortfarande har kvar lite vinterpäls. När Kajsa travade av henne efteråt var hon avspänd och fin i formen.
 
 
 
Vi avslutade med att skritta en sväng längs grusvägen utanför ridhuset och tillbaka genom skogen. Ella tyckte det var trevligt att se något nytt och såg sig nyfiket omkring. Fina lilla ponny ♥
 
 
Kajsa har som mål att Electra ska ha lika bra kondis som sin helbror, Dimmans Eros. Han tog brons i fälttävlan på ponny-EM i somras... Ganska hög målsättning alltså ;)
 
 
Dimmans Eros/Moa Nordfjäll på Ribban i somras. Tänk, där var vi!!!
Visa fler inlägg