Vi analyserar vidare...

I söndags, när vi var på KDRF med Kiara, passade vi på att kolla lite grand hur hon rör sig nuförtiden. Efter premieringen för en månad sedan, när hon var "obalanserad" i traven och inte ville hålla vänster galopp genom svängarna, har vi skärskådat henne i stort sett varje dag. Ena dagen ser hon ren ut i traven och nästa dag finns det en tendens till att hon är lite oren. Jenny R, som kände igenom hennes muskler för ett par veckor sedan, hittade ju ingen smärta men en viss spänning i höger sidas bakdel.
 
Vi skrittade och travade henne på det fina gummiunderlaget som ligger i stallgången på KDRF och sedan har vi kollat på filmerna. Skritten ser fortsatt fin ut, men i trav ser vi en liten orenhet, oftast precis när hon börjar trava. Efter några meter är det borta, och det syns lite tydligare om hon travar fortare. Domaren på premieringen var tydlig med att hon inte är halt utan att det handlar om en obalans som kommer fram i vissa lägen. Vi blir inte kloka på vad det är, men vi fortsätter att hålla koll på det och tills vi hittar orsaken avvaktar vi med träning i trav och galopp.
 
 
I söndags skickade jag in höstens maskanalys på Kiara. Electra kollar jag inte på hösten längre, för hon har aldrig mask då (och nästan aldrig på våren heller). Men Kiara behövde avmaskas och idag blev det gjort. Hon tycker inte det är jättekul, men det går ändå rätt bra. Sedan borstade jag henne noga och så gick vi en promenad (där jag ledde på hennes högra sida!). Hon skötte sig jättefint och när vi kom hem fick hon gå ut i hagen ensam medan jag passade på att mocka hagen. Jag hade lagt ut kvällshöet i hagen och hon stod helt lugnt och åt. Efter en halvtimme släppte jag ut Electra och Ginny och då gnäggade Kiara lite lågt, men hon fortsatte att äta. Så himla duktig, det är ju många vuxna hästar som inte kan vara ensamna i hagen, trots att de har hö. Guldstjärna till Kiara!
 
Electra fick sig också en borstning ikväll och nu fäller hon ordentligt. Hon fick prova ett nytt utetäcke med 150 grams fyllning som jag beställt från Hööks och det satt riktigt bra! Det är lite svårt att hitta täcken som ligger bra på Electra eftersom hon är ganska grov för sin höjd. Hon har mycket bog och rumpa så 125 cm täcken blir alldeles för tajta. 130 är perfekt, men det finns sällan så nu chansade jag på 135 och det blev bra. Skönt, då har hon täcken så att hon klarar sig i vinter.
 
 
Fotomod-Ella!
Visa fler inlägg