Veterinärbesök idag

De senaste tre veckorna har Ella varit lite rinnig i sina ögon. Det har bara kommit klar vätska, inget "gegg", men ändå så att jag har behövt tvätta och skölja ur ögonen varje dag. Sådana besvär brukar hon ha ibland på sommaren, när det är varmt och mycket insekter, och då brukar det gå över av sig själv om man bara varit noga med att hålla rent. Men den här gången har hon också varit lite svullen i hålrummen som är just ovanför ögonen.
 
Jag pratade med veterinären för ca 2 veckor sedan, men han tyckte att jag skulle avvakta om Ella inte fick feber. Efter en veckas daglig tempning så kunde jag konstatera att hon inte haft förhöjd temp en enda gång. Men idag tyckte jag ändå att det var dags att ringa ut en veterinär för att få en bedömning, det går ju liksom inte över även om det inte blir sämre.
 
 
Nyfiken Ella håller koll på veterinären
 
 
 
Jag hoppade över dagens ögontvätt för att veterinären skulle få göra sin bedömning, och ärligt talat kände jag mig lite schåpig för Ella var riktigt fin i sina ögon idag. Men ögonen är ju viktiga och jag vill inte riskera att missa något allvarligt. Veterinären klämde och kände och färgade in Ellas ögon med grönt färgämne för att se om hon hade någon skada på hornhinnan. Ella var otroligt snäll och tålmodig, så skönt det är att ha en snäll och välhanterad ponny!
 
 
Här har Ellas öga färgats in, men det syns knappt...
 
Veterinären hittade ingen skada på hornhinnan och svullanden ovanför ögat, som också syns på bilden ovan, var inte heller något allvarligt. Jag gissar att det fylls på vätska där när tårkanalerna är lite tilltäppta. Nu ska Ella få cortisondroppar i ögonen i sju dagar och så får vi hoppas att problemen är över efter det.
 
 
Jag hann borsta och pyssla ordentligt med Ella medans vi väntade på veterinären och det var så mysigt. Transporten har också fått vara inne och mysa idag. Minst en gång varje vinter brukar den få komma in i traktorgaraget för att tina upp och torka ordentligt. Efter det brukar alla lås och dörrar gå så otroligt lätt igen...
 
 
Det är sååå praktiskt med stort, rymligt traktorgarage där transporten rymms
Visa fler inlägg