Vilken härlig start på semestern!

Ja igår, torsdag, jobbade jag sista dagen innan semestern och tidigt imorse for Kajsa och jag till Hippologum i Umeå på dressyrtävlingar. Så himla roligt! Vädret var fantastiskt fint, egentligen lite för fint för att Ella ska trivas, men det gick bra ändå.
 
Kajsa gjorde sin första start , Lätt B:1, klockan 9.40 och redan då var det pressande varmt. Det kom lite härliga vindpustar då och då som svalkade, men det gick åt mycket vatten kan jag säga. Umeå RF hade bland annat Norrmejerier som sponsor och de uppmanade alla ungdomar att dricka gratis mjölk för att klara av värmen. Smart!
 
 
Ella var spänstig och alert redan från start på framridningen. Hon är så blank och välmusklad nu, jag stod och pyste av stolthet vid staketet.
 
 
Jag älskar att hennes bukmuskler blivit så framträdande senaste månaden
 
 
Trots att framridningsbanan var relativt liten så var det gott om plats eftersom ponnyschemat var väldigt luftigt, med gott om tid mellan klasserna. Kajsa och jag räknade ut att Hippo har inte mindre än sex olika ridbanor och minst tre av dem rymmer två fullstora dressyrbanor! Det är ganska fantastiskt egentligen. Och det är så många stallplatser så att när man går in på toa eller för att fylla vattenhinken märks det inte att det är tävling för det finns så otroligt många ställen att stalla upp hästarna på.
 
 
När Kajsa kom in på tävlingsbanan tyckte hon att Ella spände till lite grand och hon tappade lite bjudning. Det är första gången Ella tävlar utomhus på Hippo och det är ju ganska mycket att ta in på en så stor tävlingsplats. Därför var jag riktigt nöjd att jag övertalat Kajsa att rida Lätt B:1 som framridning till Lätt A, då fick både hon och Ella prova banan i ett litet lättare program först.
 
 
Direkt efter ritten var Kajsa lite missnöjd, men det gick över ganska fort. Procenten blev 63,5 och det var mest 6,0 och 6,5 genom hela programmet utan några egentliga missar. De fick sjuor på en övergång från galopp till trav, sista vänd-över-ridbanan i trav och sista uppridningen. 
 
 
Domarens sammanfattning var klockren:
 
"Prydligt och mjukt ridet på trevlig ponny som kan visa lite mer elasticitet."
 
Resultatet räckte till en första plats i kategori C och Ella fick en fin rosett och en stallplakett. Kajsa fick dessutom en goodiebag med mycket smått och gott och jag fick pengarna tillbaka på TDB. Perfekt!
 
 
På väg in till prisutdelning i Lätt B:1
 
Efter Lätt Bn hade Kajsa och Ella en timmes paus innan det var dags för Lätt A. Det var för kort stund för att ställa in Ella i transporten så vi lättade på sadeln och så fick hon dricka vatten och käka äpplen i skuggan för att håll blodsockernivån uppe. 
 
 
Förvänd galopp på framridningen
 
Kajsa gjorde en ganska kort framridning inför Lätt A och testade lite ryggning, skänkelvikning och förvänd galopp. Allt kändes bra och då fick Ella skritta en stund innan det var dags att gå in på tävlingsbanan igen.
 
 
Inne på banan hade Kajsa en riktigt bra känsla och jag såg att hon log flera gånger! Hon fick många sexor och sex och en halvor men även en del femmor när Ella tappade enegin. Tyvärr missade de förvända galoppen helt i vänster och det kostade. Noll poäng och så koefficient på det, det är många tappade procent... Men vi gläds åt 6,0 på inridningen i galopp som är så svår, 6,5 på flera travmoment och på två av betygen under Allmänt intryck (ryttaren och korrektheten). Sexor på båda skänkelvikningarna, den första förvända galoppen och en hel del annat är också kul. Procenten landade på 55,69, men hade inte det inte varit för missen i förvända så hade det nog blivit nytt årsbästa!
 
Så här skrev domaren på slutet:
 
"Trevlig ponny som kan gå med mer energi. Visa mer elasticitet."
 
Och det är ju precis det som Kajsa och Hanna jobbar med på träningarna. Nu gäller det bara att få fram det på tävlingsbanan också!
 
 
Hemresan gick fort och lätt och jag tror aldrig jag skrattat så mycket när jag kört transport förut :D Imorgon får Ella en promenad i skogen och på söndag bär det av till Lycksele för hopptävling. Men därefter blir det stiltje på tävlingsfronten ett tag...
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Visa fler inlägg