Idag stod det backträning på Kiaras schema

Värmen fortsätter att hålla oss i ett järngrepp och bästa tiden att få något gjort är helt klart på morgonen. Då är det oftast under 20 grader varmt, men sedan stiger det snabbt till närmare 30 grader och då är i alla fall inte jag särskilt effektiv.
 
Jessie och jag startade morgonen med en runda i skogen. Jag har börjat använda mitt nya magbälte som jag fäster kopplet i så att jag får ha armarna fria och det funkar riktigt bra. Vi passade på att jogga några korta bitar med det för första gången idag och jag är nöjd! Jessie såg ut att trivas och jag tror verkligen det är nyttigt för henne att belasta skelettet med lite försiktig joggning redan nu. Det finns så mycket forskning på både människor och hästar som visar hur otroligt viktigt det är med rörelse redan i tidig ålder för att bli stark och minska risken för framtida skador och det måste ju gälla även hundar. Så olika är vi inte rent anatomiskt, trots allt.
 
Efter en stunds vila inomhus fick Jessie gå ut i hundgården och fortsätta vila där. Jag tog in Kate och Kiara från hagen och började med att prova ett nytt flugtäcke på Kate. Hon har ett zebrarandigt sedan förut, men det sitter jättedåligt på henne. Det glider, hon får skav och dessutom skyddar det inte särskilt bra mot insektsbett. Jag var förbi ridskolan igår och fick med mig ett elastiskt täcke istället, som är mer heltäckande. Det sitter perfekt än så länge, jag hoppas att det fortsätter göra det för det såg riktigt bekvämt ut.
 
 
Kate i sitt nya täcke - mjukt och superelastiskt!
 
Kiara fick en liten spa-stund med den runda gummiskrapan som har plastploppar i mitten. Det tyckte hon var jätteskönt och jag fick bort ytterliggare lite av den gamla tråkiga vinterpälsen. Det är verkligen inte mycket vinterpäls kvar nu, men jag vill förstås ha bort allt! Det som återstår sitter under magen, bakom armbågen, i virveln och så lite vid övergången från huvud till hals. När hon var blank och fin så var det dags för hennes motionspass: backträning i den branta backen bakom huset. 
 
Kiara är lite svagt musklad över framförallt korset och jag skulle vilja att hon byggde på sig lite där. Min plan är att backträna henne vid hand ca 2 gånger/vecka under sommaren för att se om det förbättras. Hon var jätteduktig idag och tog i ordentligt när vi gick uppför. När hon går nerför vill jag att hon ska bromsa farten och trampa under sig ordentligt. Hon börjar förstå det och jag tycker hon gjorde det bra. Vi gick uppför tre gånger och sista gången, när hon började bli lite varm och pustig, hade byns alla insekter lokaliserat oss och vi skyndade oss därifrån. 
 
Vi gick en liten sväng åt andra hållet och passade på att kika på en jättestor blå container som inte brukar stå längs vår skogsväg. Jag trodde den skulle vara lite spännande, men det tyckte inte Kiara. Klok tjej! Hon var nöjd med att få komma in i det svala stallet efteråt och en timme senare sov hon gott.
 
 
Vackra lilla Kiara
 
 
Så gosig och snäll ♥
 
Nu är klockan drygt tolv och Kate och Kiara har fått gå ner på betet igen. Kiara såg jättenöjd ut när hon travade iväg i täten ner på gräset. Jag hör hur det mullrar lite när jag sitter här och skriver, det är nog åska. Jag hoppas verkligen vi får lite regn också, det skulle verkligen behövas. Det får absolut inte börjar blixtra nu om det inte regnar för det är så otroligt torrt i marken...
Visa fler inlägg