Det krävs lite logistik ibland...

Just när jag börjar slappna av och tycka att det funkar bra med alla hästarna så utmanar Sofia mig med nya projekt: En uteritt med Kate och Electra vore väl kul! Självklart, men hur ska det gå till när vi bara har två boxar och Ella och Kiara helst inte ska träffas?
 
Jo, vi gjorde så här: Först tog vi in Kate och Kiara i var sin box i stallet. Kiara var ganska duktig när vi tog in henne idag, hon gjorde bara några små avstickare från stigen som jag hade tänkt att vi skulle gå på. Sofia borstade och gjorde i ordning Kate i stallet och jag borstade Ella, som gick i hagen med Ginny. Sedan gick jag och hämtade Ellas sadel och träns och då passade hon på att rulla sig... Ok, då tar vi nya tag! Jag tränsar Ella och tar ut henne utanför hagen, borstar en gång till och sedan sadlar jag henne.
 
Sofia leder ut Kate ur stallet, jag håller i både Kate och Electra medans Sofia hämtar in Ginny från hagen och ställer henne i boxen bredvid Kiara. Phu - nu kan vi sitta upp och rida ut.
 
 
Kate och Sofia i täten och Ella och jag bakom
 
Det blev en jättehärlig ridtur, vi var ute i en timme och tjugo minuter. Hästarna var jättefina och det var länge sedan jag galopperade så snabbt! Ella blev lite svettig under sadelgjorden, men Kate svettades så att hela schabraket var genomvått. Hästarna verkade trivas väldigt bra tillsammans så det kommer att bli många fler ridturer i sommar.
 
 
Spana in de söta trivselfläckarna på Kates rumpa!
 
När vi kom hem släppte jag Ella direkt ner i djungelhagen för lite bete. Sofia väntade med Kate utanför stallet och sedan ledde jag ut Ginny till betet och så fick Kate gå in i stallet till Kiara. Vi skötte om de hästarna en stund och sedan var det dags för det jag gruvat mig för mest: att leda tillbaks Kiara till deras hage. Hon har ju varit minst sagt motsträvig och vi har hittills behövt hjälp av Kjell för att det ska funka. Nu fick Kiara gå först ut ur stallet och Kate gick precis bakom . Vi hade tänkt byta täthäst längs vägen men Kiara skrittade på så fint och simsalabim så var vi ända nere vid hagen! Tredje gången gillt - så himla klok hon är!
 
 
Sov gott fin-hästarna!
Visa fler inlägg