Både det ena och det andra

Den här veckan har haft två stora fokus: Kajsa har fått en lägenhet och hovslagaren har varit här. Om vi börjar med lägenheten så har Kajsa skrivit andrahandskontrakt på en jättefin etta på 40 kvm i Ersmark. Den är ljus och trevlig, delvis möblerad, har parkeringsplats och bra hyra. Helt perfekt med andra ord. Vi har börjat flytta lite grejor och om en stund ska vi fara iväg med ännu ett litet lass med grejor. Så himla kul och spännande!
 
 
Så glad och förväntansfull i nya lägenheten!
 
 
Jessie på besök
 
I torsdags var hovslagar-Eve här och om vi börjar med Electra så gick det riktigt bra. Jag sprang med henne så att Eve fick se hur hon rör sig och det såg fint ut. Hon reagerade absolut ingenting när hon blev skodd utan hon stod med öronen spikrakt framåt och såg jättenöjd och glad ut. Så himla skönt! Den orenhet hon visade i söndags är absolut inte fång, men kanske en vrickning eller liknande för att hon fått snöstyltor när det varit plusgrader. Vi hade planerat att hon skulle få en vila nu i samband med att det är dags för vaccinering så hon får ha ytterliggare en ledig vecka i hagen. Jag hoppas att veterinären kommer den här veckan så att vaccinationen blir avklarad, men absolut sista datum är 9 mars.
 
Hur gick det för Kiara med hovslagaren då? Hennes framhovar är tyvärr inte bättre och som jag misstänkte så rör det sig om bärrandsröta, eller whiteline disease som det oftare kallas. Eve gjorde en ordentlig utrensning och Kiara var så duktig. Det tog ganska lång tid och hon var så tålmodig. Eve avslutade med att applicera en hovlera "Life Data Hoof Clay" för att desinficera och hindra att smuts och bakterier kommer in. Vi bokade in ett nytt besök om tre veckor och eventuellt blir det skor fram då, vi får se hur det ser ut.
 
Igårkväll tog jag in Kiara för att sköta om fötterna och då hade tyvärr all lera släppt. Så jag rengjorde noga och kletade dit ny lera. Jag tyckte inte jag fick det att sitta riktig bra och när jag kom in från stallet så googlade jag fram leran på nätet. Där stod det att det är viktigt att hoven är helt torr innan man applicerar leran och det var den inte igår. Så nu ska jag strax gå ut och göra ett nytt försök. Hoppas det funkar bättre nu, jag vill så gärna att hovarna ska börja läka...
 
 
Lilla trollunge, nu måste dina fötter bli börja bättre ♥
 
 
Visa fler inlägg