Sista kvällen före semestern

Vilken härlig känsla! Även om jag har ett jättetrevligt och roligt jobb så är det något visst med semester, så är det bara. Eftersom Kajsa far till Villvattnets körtävlingar imorgon och blir borta hela helgen så passade vi på att köra lite dressyrträning idag. Nästa veckan är det ju både Pay & Ride och tävling så det gäller att ligga i.
 
Som lite pepp inför dagens pass så kollade vi in nyaste filmen i tidningen Ridsports dressyrserie med Kerstin André. Där tipsar hon om hur man tränar öppna i trav på ett bra sätt. Länk till filmen har ni här:
 
http://www.tidningenridsport.se/PoddTV/Ridsport-TV/2016/6/Lar-dig-oppna-med-Kerstin-Andre/
 
Kajsa gjorde övningen så att hon lade en tio metersvolt i hörnet efter kortsidan, red öppna en bit och sedan gjorde hon en ny volt före nästa korta sida. Det blev jättebra. Därefter gjorde hon samma sak i galopp och även om det var jobbigt för både Kajsa och Ella så blev resultatet jättebra. Ella blev rund och fin i galoppen, precis som vi vill ha henne. Så måste vi träna flera gånger!
 
 
Öppna i trav - visst är dom fina?
 
När det var dags för programridning så började Kajsa med Lätt A:1 som hon ska rida för första gången på "bortaplan" i Lövånger på onsdag. Hon red det på vår Pay & Ride hemma i Kusmark förra sommaren, men det här är lite mer på riktigt känns det som. Travdelen är dom ganska säkra på, det är ju galoppen som är svårast. Det blev några missar idag, men efter en skrittpaus så körde dom galoppdelen en gång till och då gick det mycket bättre. Så nu blir det premiär för en galoppfilm från Lätt A:1 på Kajsa och Electra här på bloggen. Håll till godo!
 
 
Efter en skrittpaus så var det så dags för Lätt B:1. Fördelen med att rida Lätt A först är att Lätt B känns enkelt i jämförelse. Kajsa red rakt igenom hela programmet och det största missen blev en lite sen fattning av vänster galopp, annars var det bra. Kul!
 
 
 
Visa fler inlägg