Hej mitt vinterland!

Jag måste erkänna att jag inte har ridit så flitigt senaste veckan. Dels är snötäcket fortfarande ganska tunt så marken är hård, det är väldigt mörkt på kvällarna och så har det varit riktigt kallt. Men nu ikväll var det "bara" 15 minusgrader så då klev jag i skoteroverallen, tände pannlampan och red en runda i skogen med Electra. Hon behöver motion (och jag med!) och dessutom ska hon troligen gå Klubbmästerskapet i dressyr med Sofia på lördag.
 
Det kändes lite kallt till en början, men när jag körde igång en julspellista på Spotify på högsta volym och Ella travade i takt med "All I want for X-mas" så glömde jag bort kylan helt. Det var bara såååå mysigt! Ella var racerpigg och ändå så lätt i handen - den känslan är magisk!
 
Nu till någonting helt annat. Ni som har följt min blogg vet att vi tidigare hade en jättefin Norrbottenspets, Milou. Han blev tyvärr påkörd 2014 och ända sedan dess har vi längtat efter en ny Norrbottenspets. Det är jättesvårt att få tag i en valp och trots att vi har varit nära ett par gånger så har det inte lyckats för oss. I snart ett år har jag haft kontakt med en uppfödare i Norrbotten och för två veckor sedan parade han sin tik Siri. Vi står på kö för att få köpa en tikvalp, men eftersom uppfödaren vill behålla en tikvalp själv behöver Siri få minst två tikvalpar för att vi ska få oss en valp. Men först av allt behöver hon förstås bli dräktig. För två veckor sedan parades hon och sedan dess har vi väntat på något litet tecken på att hon är dräktig.
 
Jag fick ett meddelande på telefonen när jag var ute och red, men jag väntade med att öppna det tills vi kommit hem. Det visade sig vara från uppfödaren! Han tycker att han börja se tecken på att Siri är dräktig! Hon har börjat bli mycket mer hungrig än vanligt och det är ett gott tecken. Han beräknar att valparna kommer att födas kring den 20 januari och nu är jag återigen i det läget att jag räknar dagar och veckor tills vi är där. Så himla spännande...
 
 
Så här ser Siri ut
 
 
Och det här är Pompe, pappan till valparna
 
Nu håller vi alla tummar och tår för att Siri är dräktig och att hon har minst två små tikvalpar i magen.
Håll tummarna för mig! | QueenGniztra
 
Visa fler inlägg