Njuter av ledigheten

Idag är det Valborgsmässoafton och jag njuter av en tredagarshelg. Så lyxigt! Vi går extra långa promenader med Jessie, pysslar om hästarna och jag kan mocka i hagen hur länge som helst. Eller egentligen mockar jag ungefär den tid det tar för Kiara att äta upp sin höportion, sedan blir hon så intresserad av det jag gör så det är svårt att mocka effektivt. En stor del av hagen är helt ren och torr nu och det känns jätteskönt, då vet vi att hästarna har bra viloplatser även om de inte vill gå till ligghallen.
 
Kiara har äntligen börjat fälla sin vinterpäls och hon verkar njuta när jag river av päls med Furminatorn. Igår skruvade jag bort broddarna (hon hade fyra i varje sko) och det gick riktigt fint. Det är skönt att slippa dem, det är trots allt en viss skaderisk med broddar. Jag passade på att frisera man och svans också så nu är hon vårfin, om man inte räknar in all päls som hon ska släppa... 
 
 
Dagens Kiara-träning blev att tränsa i stallgången med grimman runt halsen. Vi har ju tränat på att stå kvar fint i stallgången när hon får grimman runt halsen istället för på huvudet och idag var det första gången jag tränsade henne så. Det gick fint och jag är supernöjd med det. Hon blir lätt stressad när jag ska tränsa henne i lös i boxen, när hon står uppbunden blir det mycket lugnare. Men jag ser på bilden att jag måste släppa ner nosgrimman lite grand, hon har vuxit i vinter trots att vi fortfarande tycker att hon är pytteliten.
 
När tränset var på passade jag på att ta en liten promenad uppför backen mot maskinhallen. När vi gick från stallet var vi båda två helt avspända och gick och filosoferade lite grand. Jag gjorde halt då och då och hon lyssnade fint. När vi vände hemåt spände hon till lite grand, men hon busade ingenting utan skötte sig jättefint. Så kul!
 
Electra har ätit Fenylbutazon för sin fång även den här veckan och igår fick hon lufta sig lite grand på gården. Hon skrittade fint, så nu har jag provat sätta ut medicinen igen så får vi se vad som händer. Håll tummarna att det går bra den här gången!
 
 
Visst ser hon pigg och glad ut?
 
 
Det har blivit många timmar i boxen för Electra den här våren ♥
 
Jag avslutar med några bilder på ett fantastiskt fint litet sto, född 2022: Elma e. Ängsbackens Manetric RNF 230 u. Dimmans Elsa RNF 2884. Varför det undrar ni kanske? Jo, för det är Electras barnbarnsbarn!!! Dimmans Elsa är dotter till Dimmans Echo som är Electras dotter.
 
 
Elma
 
 
 
Visst är hon ljuvlig?
Visa fler inlägg