Tränat att vara läktarhund och härlig morgonpromenad

Igår kväll gjorde Jessie och jag en liten utflykt till ridhuset. Hon var jätteduktig i bilen och när vi kom fram tränade vi på att gå i koppel på gårdsplanen. Hon brukar ju vara supersnabb med att kissa när hon får komma ut, men det tog säkert 20 minuter innan hon vågade göra det på ridhuset. Kanske dofterna av alla andra hundar som vistas där dagligen skrämde henne?
 
Vi satte oss på läktaren för att se på kvällens Hoppgrupp och vi var helt ensamna där. Ganska skönt faktiskt, när det var första gången. Jessie var väldigt blyg och satt mest med nosen inne i min jacka hela tiden. Hon var knäpptyst och otroligt gosig. När hästarna frustade så kröp hon ännu närmare mig. Gotroll!
 
Sofia red Willy, en av de nya ridskolehästarna, och det var första gången han var med i hoppspecialen. Efteråt fick vi en pratstund med dem nere i stallet och Jessie var lika blyg då.
 
 
Nu är det nog ingen som ser mig...
 
 
Willy var väldigt nyfiken på Jessie. Men är man stor måste man vara snäll ♥
 
I natt var första natten som jag inte behövde stiga upp vid två-tre-tiden och släppa ut Jessie för att kissa! Hon vaknade till några gånger och jag sov ganska oroligt, men hon gnällde aldrig och när hon väckte mig klockan 04.45 kände jag mig härligt utsövd. Jag inser ju att det här inte är en vana, än så länge, men jag känner mig ändå förhoppningsfull om att vi snart får sova hela nätter.
 
 
Nu på morgonen har vi gått en härlig promenad i det vackra vädret och jag njöt av varenda sekund. Jag hade kunnat gå mycket längre, men det gäller att Jessie ska orka också. Hon är så mysig att ha med sig och hon följer med så fint utan koppel. Hon gör en och annan avstickare in i snåren men hon har hela tiden koll på var jag är och kommer fint när jag kallar. Hon tycker det är jättekul att stanna upp och vänta på att jag ska märka att hon inte följer med. När jag sedan vänder mig om så kryper hon ihop och väntar på att jag ska ropa på henne. Då kommer hon som en skjuten ur en kanon. Hon tränar inkallning utan att jag ens bett henne om det!
 
 
I de här snåren finns det massor med kvittrande småfåglar
 
 
Första gången jag ser henne lyssna efter fågel!
 
 
 
På spaning...
 
 
Har du nått godis? Så söt med snö på nosen ♥
 
 
Kolla in den ökade traven!
 
 
Vi har nog fått en liten dressyrhund!
Visa fler inlägg